יום שני, 17 בינואר 2011

פירות מצופים שוקולד ועוגת שוקולד מצופה על מקל ארטיק







במקום עוגה זה מה שהכנתי ליום הולדת...
אז איך הכנתי?
לקחתי אריזה אחת של תותים יפים
תפוח עץ גדול ירוק (חמוץ)
פפאיה מיובשת שקניתי פעם ראשונה - טעים מאוד. בא ברצועות שחתכתי לקוביות.
שקדים
צימוקים
שוקולד מריר 2 חבילות שוקולד מריר 70% + חבילה מריר רגיל של עלית
ל-3 חבילות שוקולד הוספתי 30 מ"ל שמן קנולה שיתן ברק.
אופן הכנה : נא לקרוא עד הסוף ואז להכין לפי ההסבר.
לנקות את הפירות (תותים ותפוח עץ)
לקחת שני סירים אחד גדול ואחד קטן כשהקטן יוכל לעמוד בעזרת הידיות שלו על הגדול.
בסיר הגדול למלא 1/3 מים ולהרתיח על הגז.
מעל לשים את הסיר הקטן שלא יגע במים ורק האדים מחממים אותו.
בסיר הקטן להכניס שוקולד מריר שבור לקוביות ואת השמן. ולערבב בעדינות שנמס מאוד אפשר להכין.
את הפירות שיפדתי על קיסמים וכך גם את הפפאיה המיובשת , הצימוקים והשקדים (בעדינות)
וטבלתי בשוקולד הנמס את הפפאיה טבלתי חצי כי הצבע יפה ומהצימוק השארתי חתיכה קטנה גלויה כדי שיובדל מהשקדים.
את התות תבלתי כולו, את תפוח העץ חתכתי ל"משולשים" (חצי ואז שוב לחתוך מס' פעמים) לא הצלחתי עם השיפוד החזקתי ביד וטבלתי בזהירות ואז החזרתי לשיפוד לייבוש - השארתי חתיכת קליפה לא מצופה בשביל היופי - הצבע הירוק שיבלוט.
לגבי התותים מיד לאחר תבילתם שפכתי על כל אחד ציפוי לפי הטעם סוכריות, קוקוס וכדומה.
הבעיה היא כיצד לייבש אז לקחתי צלחות עליהן הנחתי חצאי תפוזים גדולים ועליהם תקעתי את השיפודים עם השוקולד ולמקרר ליבוש מהר מאוד מתייבש ואז אפשר להוציא מהשיפודים לזרוק התפוזים ולשים בקערה.
החזקתי בקרור, החזיק יפה עד ליום למחרת. אחרי יומיים התותים והתפוחים קצת מוציאים נוזל אך נשארים טעימים רצוי לא להחזיק כל כך הרבה זמן אלא להכין יום לפני.
בהצלחה
טעים מאוד
עיסוק נהדר עם ילדים.
אפשר להתמקד בסוג פרי אחד גם מיוחד ולארוז אותו יפה.
לגבי העוגות האישיות , אמשיך אחר כך, מצטערת.... בהקדם האפשרי.

2 תגובות:

  1. מקסים!!!! מזל טוב

    השבמחק
  2. באמת מקסים ומקורי, שיהיה המון מזל טוב!
    בכלל, מה יכול להיות טוב יותר ממשהו שמשלב פירות, שוקולד, ופעילות נחמדה עם הילדים?
    כל הכבוד..

    השבמחק

ארכיון הבלוג