יום ראשון, 2 בינואר 2011

לזניה עגבניות טריות ובשמל



ראיתי תכנית "מפגש השף" ושם היו במקום חלומי מפעל לפסטות והכינו כל מיני מאכלים מעוררי תאבון
הכינו לזניה ואני מיהרתי להכין גם. למתכון הוספתי מס' דברים לפי טעמי האישי. - הסבר ארוך אך לא להבהל קלה מאוד להכנה.


מצרכים:

בצל גדול מאוד חתוך לריבועים/רצועות דקים יחסית.
שמן בנדיבות לציפוי תחתית המחבת הרחבה.(השתמשתי בקנולה כי זה מה שהיה לי)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
כפית וחצי סוכר.
2 שיני שום גדולות קצוצות.
6 עגבניות גדולות בשלות מגוררות.
12 - 14 עלי דפנה מיובשים.
פלפל אדום קוביות (מומלץ אך לא חובה שאלה של טעם)
לרוטב בשמל:

100 גרם חמאה
4 כפות גדושות קמח
קצת מלח וטיפה סוכר.
כוס חלב.
מעט אגוז מוסקט מגורר.

חבילת עלי לזניה.
כ- 1/2 חבילת פרמזן מגורר בשקית.

אופן הכנה:
1. לקחת מחבת רחבה ועמוקה. לצפות בשמן את התחתית.

2. להוסיף בצל קצוץ להתחיל לתת לו להתאדות ולהתרכך - אש גדולה, שידרוג מומלץ - להוסיף לבצל קוביות חתוכות מפלפל אדום אחד (קוביות בינוניות) משדרג ברמות שלא ניתן לתאר! הכנתי שוב את הלזניה עם הפלפל ויצא מדהים.
להוסיף קצת מלח (יוציא מיץ מהבצל) . להוסיף את שתי שיני השום הקצוצות לערבב , להוסיף 14 - 12 עלי דפנה ולערבב להוסיף פלפל שחור גרוס לפי הטעם וכפית וחצי סוכר.
להוסיף את העגבניות המגוררות ולערבב. לסגור במכסה ולהשאיר על אש בינונית.

3. בשמל - על אש קטנה בסיר קטן להמיס 100 גרם חמאה ולהוסיף 4 כפות קמח גדושות ולערבב יוצא כמו בצק כזה לערבב בעדינות להוסיף מעט מלח וסוכר ממש מעט , לערבב עד שיש טיפה ריח חריכה ממש כדקה.

להוסיף כוס חלב קר ולערבב יוצא דליל ושיהיה ללא גושים לא להפסיק לערבב. להוסיף אגוז מוסקט לטעם. כדקה ערבוב כשאין גושים לכבות את האש .

4. לקחת תבנית ללזניה או פרייקס מלבני ולהתחיל להרכיב את המנה. יש לציין כי העגבניות יתבשלו בינתיים עם מכסה למשך כ 20 דקות על אש בינונית. כמו כן אני מוציאה את עלי הדפנה ולא מכניסה אותם ללזניה.

הרכבת המנה:
1. לשמן את התבנית - שימנתי בתרסיס שמן.
2. לקחת בעזרת כף ולמרוח קצת מרוטב העגבניות על התחתית ממש לא מצפים רק מורחים על גבי התבנית מעט במריחה עדינה.
3. מעל לשים שכבה של עלי לזניה אחד ליד השני, ואם יש רווח שלא מספיק לאחד שלם לשבור ולסגור רווחים.
לפזר מעל העלים בעזרת כף חלק מרוטב עגבניות (אני השארתי את הרוטב על אש קטנה שימשיך להפריש נוזלים מהעגבניות) על גבי הדפים - לא לציפוי מלא אלא הרטבה של העלים. להוסיף בכף יציקה עמוקה -כזאת של מרק, את הבשמל ולערבב על גבי הדפים יחד עם הרוטב ששמנו , זה מצפה אותם.
מעל לפזר בנדיבות עם היד לציפוי פרמזן מגורר.
שוב דפי לזניה
שוב רוטב עגבניות ושוב כף בשמל לערבוב ומעל פרמזן.
שוב דפים, רוטב בשמל ופרמזן מעל - את השכבה האחרונה מעל שורת הדפים השלישית לעשות יותר עם רוטב ובשמל ולפזר בנדיבות פרמזן מלמעלה שישחים (או פשוט יתרת הרוטב והבשמל ומעל הפרמזן).
יוצא 3 שכבות של עלים. כמובן שבתבנית קטנה יותר אפשר 4 שכבות.
4. לאחר שפוזר בנדיבות פרמזן ולהכניס לתנור מחומם 180 מעלות למשך 30 - 35 דקות עד שרואים את הלזניה משחימה מלמעלה.
(לא להבהל שלא יוצא הרבה בשכבת העגבניות לא אמורים להציף. בקומה העליונה אפשר לשים יותר אם נשאר).

הלזניה לא יוצאת עם רוטב נשפך כי הבשמל מדביק וזה נראה כי הלזניה יבשה יותר לא עם רוטב נשפך אדום אלה בהירה עם טעם מורגש של בשמל ועגבניות טריות וטעימות החלק העליון קריספי מאוד והיה לי טעים מאוד.
הערה - סוג שונה של לזניה מזו שאני תמיד עושה ורשומה פה בבלוג ובה יותר רוטב/רסק עגבניות.ומומלצת מאוד.
חיסלנו הכל במכה. לא יצא כמו בתכנית מאחר ולדעתי שם היו המון עגבניות ולא בכמות כפי שנאמרה.
הגעתי למסקנה שאני משתמשת בתבנית יחסית גדולה ולכן פחות מלא ברוטב. ניתן להכין בתבנית יותר קטנה אך אני מעדיפה שתהיה כמות גדולה ליותר אנשים.וכאמור לא לוותר על הפלפל האדום מי שאוהב.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג