יום שישי, 19 בנובמבר 2010

אורז חזה עוף וירקות בסיר אחד




ראיתי בפורום בתפוז מתכון דומה אך בגלל שאני אוהבת להכניס בתוך האורז ירקות רבים ובגלל המתכון שהכרתי בזכות הספר בו זכיתי החלטתי לעשות מס' שינויים ושילובים ולראות מה יוצא ויצא מעולה.
נכון נראה שזה מתכון קצת "שמן" בגלל כמות השמן בו, אך אני משתמשת בשמן קנולה והוא יוצר תחושה של חמין סמיך כזה של חורף משהו לאכול ביום קר שאתה נשאר בבית.

נראה לי כמו מתכון שניתן גם לחמם אחר כך על פלטה עד לשעת האכילה. (לא ניסיתי עדין).

מצרכים

2 כוסות אורז

4 כוסות מים רותחים

500 גרם חזה עוף שאני חותכת לקוביות (מפרפר ללא עצם)

לפחות 6 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לפרוסות/ קוביות.

3 גזר מגורר

2 בצלים גדולים קצוצים

1 פלפל אדום קוביות

1 פלפל ירוק קוביות


4 שיני שום

1/2 כוס שמן (משתמשת בכל המידות בכוס קפה-מאג) ועוד קצת לתחתית הסיר.

כף כורכום

כף מלח

כפית פלפל שחור

כף ורבע אבקת מרק עוף

אופן הכנה:

1. לשים מעט שמן שיצפה את כל תחתית הסיר -סיר גדול יחסית.

להוסיף לשמן שהתחמם קצת את הגזר, הבצל הקצוץ-קוביות, קוביות הפלפלים, לערבב מעט הבצל יחל להיות שקוף.

2. להוסיף 1/2 כוס שמן ולתת לזה להתרכך 10 דקות אפשר לערבב מידי פעם.

3. להוסיף 4 שיני שום קצוצות, להוסיף פטריות וערבוב.

4. להוסיף קוביות חזה עוף ולערבב עד שיהיה לעוף צבע.

להוסיף 2 כוסות אורז , כף מלח , כפית פלפל שחור, כף ורבע אבקת מרק עוף וכף כורכום ולערבב.
שהאורז יצופה ויתערבב עם הירקות והעוף.

5. להוסיף 4 כוסות מים רותחים. להביא לרתיחה על אש גבוהה.

6. להעביר לאש הכי נמוכה ולבשל מכוסה 20 דקות.
לסגור אש ולהשאיר מכוסה 5 דקות ולאכול -בתאבון!

כמו שכתבתי מומלץ ליום חורפי מאוד בבית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג