יום חמישי, 11 בנובמבר 2010

חייבת להמליץ - "ארוז קון פיו"






זכיתי בבלוג בתפוז במתנה - ספר פיאסטה-חגיגה לטינית של ניר דגן ונירה רוסו והייתי חייבת לנסות משהו וכעת חייבת להמליץ.


ההערה היחידה שלי היא שזה היה כל כך טעים שהיה לי חבל שלא הכפלתי כמויות של אורז.


אז אם אתם מכינים מומלץ את כל הקשור לאורז להכפיל.




מצרכים:


אני השתמשתי ב 3 כרעיים מחולקים לחצי


2 פרפרי חזה עוף חצויים ללא עצם.


סה"כ יצא 10 חתיכות עוף.




מרינדה לעוף:


3 שיני שום כתושות


1 כף אורגנו יבש


1/4 כוס מיץ לימון


1/4 כוס מיץ תפוזים


1 כף חומץ בן יין אדום


1/4 כוס שמן זית


1/4 כפית פלפל שחור גרוס




לאורז:


2 כוסות מרק עוף (הכנתי מאבקה - שמתי מים ושתי כפות גדושות אבקת מרק)


1 כפית גדושה כורכום


2 כפות שמן זית


4 שיני שום כתוש


1/2 בצל סגול קצוץ


1 פלפל ירוק קצוץ


1 פלפל אדום קצוץ


2 עגבניות קלופות מגולענות וקצוצות (הסבר בהמשך)


1 עלה דפנה


1/2 כפית כמון


1 כף כוסברה קצוצה


2 כוסות אורז עגול


330 מ"ל בירה לבנה בטמפרטורת חדר


מלח ופלפל שחור.


1/3 אפונה מבושלת (לא השתמשתי - לא חובה)




כאמור את חומרי האורז ממליצה להכפיל כדי שתצא מנה גדולה של אורז ועוף לכל אחד.




אופן הכנה:


העגבניות - הנחתי בתוך סיר קטן עם מים רותחים את העגבניות לכ-5 דקות ואחר כך הוצאתי וקילפתי בקלות.




1. לתוך קערה רחבה לשפוך את כל החומרים של המרינדה להכניס את העוף ולצפותו ולהכניס למקרר לכשעה.


בזמן הזה אפשר להתחיל להכין את השאר.


2. לקחת ציר מרק העוף שהכנו בסיר קטן ולהטיח להוסיף את הכורכום לערבב ולסגור אש להשאיר סגור.


3. לקחתי סיר גדול ורחב שיכול להחיל את חלקי העוף בשכבה אחת. לחמם שמן לצרוב את העוף קודם החלק של העור. לפני שהכנסתי ערבבתי שוב את העוף ברוטב ואז הנחתי בסיר שיקבל טעם. אני טיגנתי את העוף מכל צד משהו כמו 5 דקות. העברתי לצלחת וכיסיתי.




4. לשמן שנשאר בסיר להוסיף את השום הבצל החתוך והפלפלים הקצוים ולאדות עד ריכוח כ-4 דקות.




5. להוסיף את העגבניות הקצוצות , עלה דפנה, כמון וכוסברה ולאדות כדקה .




6. להוסיף אורז ולאדות 30 שניות תוך ערבוב.




7. להוסיף בירה.




8. לסדר את העוף מעל האורז כמה שיותר בשכבה אחת ולתבל בפלפל ומלח.




9. לצקת את הציר מעל ולהביא לרתיחה.




10. לכסות את הסיר ולבשל מכוסה כ-30 דקות עד שהאורז מוכן.




11. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות. (מי שרוצה להשתמש באפונה אחרי כיבוי האש להוסיף אותה ולכסות)




רשמתי כאן לפי הצורה שאני הכנתי והמתכון כאמור מומלץ מאוד


איזה כיף לקבל פרס כזה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג