יום רביעי, 13 באוקטובר 2010

קיש פטריות ותירס - לבשל באושר



מצרכים:
1/4 1 כוס קמח רגיל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (אני הוספתי עוד טיפונת אך לא חובה)
קצת מלח
1/4 כוס מים
חבילת פטריות שמפיניון (חתוך לפרוסות)
מעט שמן קנולה לטיגון
1 בצל קצוץ
חצי קופסאת שימורים גרגירי תירס
1 קוטג' 9 אחוזים
2 ביצים
2 כפות גדושות קמח.
מלח פלפל שחור לפי הטעם
טיפונת ממש תבלין אגוז מוסקט

אופן הכנה:

להכניס למעבד מזון קמח , מלח, קוביות חמאה ולהפעיל עד שיש אבקה פירורית.
להוסיף 1/4 כוס מים והפעיל ממש מעט עד שהופך בצק
להוציא בזהירות לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

בינתיים למחבת מעט שמן קנולה ולטגן בצל קצוץ ריבועים קטנים (כדי שילדים לא ירגישו...) להוסיף פטריות ולטגן לקבלת צבע יפה.
לא מוסיפים תבלינים.
לתת לזה קצת להתקרר ולערבב עם חצי חבילת גרגירי תירס.

לאחר חצי שעה במקרר לרדד את הבצק על תבנית פאי 24/26 (אני השתמשתי ב24)
אני רידדתי בכך שהנחתי על התבנית ועם האצבעות שיטחתי על התבנית והדפנות.
מאחר ולא היתה לי תבנית פאי נשלפת השתמשתי בנייר אפיה משומן.
כדי להקל על ההוצאה אחר כך.

לאחר הרידוד לחורר בתחתית עם מזלג בעדינות.
להכניס למקפיא לחצי שעה.

הכנת תערובת הקוטג':
בקערה לערבב קוטג' , 2 ביצים, 2 כפות גדושות קמח, מלח , פלפל שחור וממש טיפונת תבלין אגוז מוסקט.

להוציא לאחר חצי שעה את תבנית הבצק מהמקפיא לשפוך מעל את תערובת הפטריות והתירס. להשתדל בלי יותר מידי נוזלים.
מעל לשפוך את תערובת הקוטג' (במידה וזה בתבנית 24 לשים לב לא לגלוש).
ולתנור 180 מעלות ל 40 - 45 דקות עד שמזהיב.

יצא מעולה . טוב לארוחת ערב, רק היתה בעיה אחת שלא הפסקנו לאכול עד שסיימנו את כל הקיש....
רצוי להכין כשיש אורחים ואז לא תמצאו את עצמכם אוכלים הכל לבד.
בתאבון.

אוסיף תמונות מאוחר יותר.
נ.ב. חייבת לספר שהפעם מחוסר זמן קיצרתי הליכים מאוד ואז הבצק יוצא קצת יותר רטוב בתחתית אך לא הפריע בכלל יצא מעולה.
במקום 1/2 שעה במקרר שמתי כ- 15 דקות במקפיא, ובמקום 1/2 שעה במקפיא שמתי 20 דקות. יצא מעולה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג