יום שבת, 25 בספטמבר 2010

קוביות תפוחי אדמה בתנור



הכנתי בכלי עגול קטן בתור תוספת נוספת,אך ניתן להגדיל כמויות כמובן

מצרכים:

6 תפו"א גדולים מקולפים - רצוי לרכך במיקרו 5 דקות, אחר כך לחתוך לקוביות קטנות.

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

1/3 קערית קטנה עם שמן זית (או 1/3 -1/2 כוס)

כף פפריקה מתוקה

כף תבלין גריל עוף
קצת פלפל מלח לפי הטעם


אופן הכנה:

1. בקערית לערבב את שמן הזית עם הפפריקה המתוקה תבלין גריל עוף מלח ופלפל.

2. לפזר בתבנית את קוביות תפוחי האדמה.

3. לשפוך את המרינדה שהכנו על תפוחי האדמה ולערבב בעדינות שהכל יצופה.

4. לתנור 180 מעלות לשעה-שעה וחצי עד שיתרכך ולאחר מכן כ 5-10 דקות על גריל להשחמה/קריספיות

קל מהיר וטעים.

תגובה 1:

  1. ניתן גם כך:
    לבשל את תפוחי האדמה מעט (שלא יהיו רכים מידי)
    לחתוך אותם לקוביות (ניתן לשטוף ולבשל גם עם הקליפה)
    לשים אותם עכלי עם שמן זית ואבקת מרק בצל
    להכניס לתנור עד שמשחימים
    בתאבון

    השבמחק

ארכיון הבלוג