יום ראשון, 19 בספטמבר 2010

חלקי עוף בתנור עם תפו"א וירקות נוספים



מצרכים:

4 כרעיים מחולקים לשניים.

2 חזה עוף חצויים לחצי (4 חלקים נקיים מעצם)

ניתן לגוון בחלקי העוף לפי הטעם.

5-6 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות/ פרוסות בינוניות.

1/2 חבילה עד חבילה של ירקות קפואים - ברוקולי,כרובית וגזר גמדי (לא חובה אך לדעתי מוסיף)





המשרה לעוף:

1/3 כוס שמן - חצי כוס לפי הצורך.

כף פפריקה מתוקה

כפית גדושה תבלין גריל עוף או לפי הטעם

2 שיני שום קצוצות

2 כפיות סויה

כפית סילאן גדושה או כפית וחצי

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

2 כפות קטשופ גדושות

תבלין ברביקיו של נווה תבלין לפי הטעם אני שמתי מעט.
כפית אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטומט

כפית גדושה חדדל דיז'ון



בצד בנוסף לקחת את ראש השום ממנו לקחנו 2 שיניים למשרה , לקלף את כל מה שנותר ולחתוך כל שן שום לחצי.



אופן ההכנה:

1. בקערה להכין את המשרה - לערבב את כל החומרים ביחד.

2. את תפוחי האדמה המקולפין להכניס למיקרוגל לריכוך כ- 5 דקות. - מומלץ מוריד זמן המתנה בתנור.

3. את הירקות הקפואים לשים בקערה ולשפוך מעל מים רותחים להפשרה ולשפוך את המים.



א. לקחת קערה גדולה , לשים בה את חלקי העוף ולצפות את החלקים באמצעות מברשת סיליקון אותה נטבול במשרה שבקערה שליד, או פשוט לעסות בידיים.

ב. להוסיף את שיני השום החתוכות והמקולפות ולערבב.

ג. לקחת תבנית גדולה של התנור ולצפות בנייר כסף.

ד. להניח את חלקי העוף המצורפים בתבנית

ה. להוסיף את הירקות המופשרים.

ו. לתוך הקערה בה שמנו מקודם את העוף עם המשרה להכניס את תפוחי האדמה החתוכים כך שיימרח עליהם המשרה שנותר לנו. ואת שנותר בקערת המשרה שליד לשפוך מעל ולערבב.

ז. לפזר על העוף ומסביבו ומעל הירקות בתבנית.

ח. לכסות בנייר כסף



להכניס לתנור מחומם 200 מעלות. למשך שעה מכוסה.

לאחר שעה להוריד את הכיסוי , ניתן ורצוי עם כף לאסוף קצת מהמשרה ולשפוך מלמעלה על העוף ותפוחי האדמה רצוי אפילו לעשות זאת פעמיים שלוש במשך השהייה בתנור.

להשאיר בלי הכיסוי למשך שעה נוספת , העוף והירקות מקבלים צבע יפה ולכבות את התנור ובתאבון.



כבר הרבה זמן שלא עדכנתי מתכונים
משום מה לא יצא...כמו שאומרים
אך הינה אני חוזרת לעדכן-תודה על הסבלנות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג