יום שבת, 25 בספטמבר 2010

סלט חסה חגיגי ויפה



מצרכים:

חבילת חסה בשקית - לקט - הכי קל כבר נקי וחתוך

או חסה רגילה גדולה

1/2 - רימון שלם - גרגירים.

פקאן סיני שבור גס לפי הטעם

חבילת פטריות שמפיניון טריות לחתוך לפרוסות



הרוטב:

שמן זית (1/3 כוס)

חומץ בלסמי - חצי כמות משמן הזית.

(היחס 2/3 שמן זית ו- 1/3 חומץ בלסמי)

קצת מיץ לימון (לפי הטעם - לטעום)

פלפל שחור, מלח - לפי הטעם.

לערבב הכל ביחד. לטעום אם צריך להוסיף קצת לימון.


אופן הכנה:
בקערה גדולה לפזר את עלי החסה

מעל את הפטריות הפרוסות

מעל זה את גרעיני הרימון

ואחר כך את הפקאן הסיני השבור גס (שברתי עם הידיים כל חתיכה לארבע) כ- 15-20 פקאנים לפי הטעם והמראה.

לשפוך רוטב לפי כמה שנראה שצריך - לא להציף יותר מידי.

לערבב הכל בעדינות ולהסתכל במראה שיראה יפה שיראו מספיק רימון ופקאן.

סלט צבעוני יפה וטעים.



את הרעיון קיבלתי מרותי שהכינה סלט מעלי ביבי - שילוב כל מיני סוגי עלים ,פטריות ורימון.

כך שניתן לגוון אני אוהבת יותר להכין עם חסה והוספתי פקאן סיני כי נראה לי שכל שילוב הטעמים מוצלח ביחד חמוץ מתוק כזה.

ואכן יצא מעולה.

יפה לאירוח.

אולי לא סלט דיאטתי אך מוצלח מאוד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג