יום שבת, 25 בספטמבר 2010

קדירה של עוף יין וערמונים






מצרכים:

קמח רגיל לקימוח העוף

3 כרעיים מופרדים לשניים

7 שוקיים (פולקע)

2 חזה עוף שלם חצוי ונקי (4 חתיכות)

כל העוף בלי עור

2 בצלים ענקיים

1 חבילה גזר גמדי

2 חבילות ערמונים בואקום מקולפים מוכנים

1/3 כוס סויה

1/3 כוס דבש

1/2 כוס חרדל דיז'ון גרגירים

1/2 כוס יין אדום יבש השתמשתי בפרייבט קולקשן של כרמל אפשר כל יין אדום יבש

1 כף סוכר חום דממרה

מלח לפי הטעם

תבלין ברביקיו של נווה תבלין.

שמן קנולה ושמן זית.





אופן הכנה:

לקחת את העוף ולפזר עליו בנדיבות מכל הצדדים תבלין ברביקיו של נווה תבלין

ולצפות אותו בקמח ששמנו בקערה ולטגן בשמן קנולה (לא עמוק), השתמשתי בשני סוטאג'ים כך זה נקרא לדעתי סיר נמוך מאוד כמו מחבת עמוקה ורחבה מאד וזה קיצר לי את זמן הטיגון.
אפשר להשתמש בסיר הרחב והגדול בו תכינו הכל ואז אולי לטגן בשלבים כל פעם חלק מהעוף כי לא הכל ייכנס.

להוציא את העוף המושחם לקערה בצד.
אם השתמשתם בכלי אחר מהסיר בו תשתמשו בהמשך רצוי לשפוך את השמן בו טיגנתם לתוך הסיר אם השתמשתם באותו סיר אז להשאיר את השמן ולתוכו להכניס רצועות מהבצלים הגדולים. אפשר ורצוי להוסיף קצת שמן זית.

כשהבצל הפך טיפה שקוף להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות/חתוכות ולתבל במלח ובתבלין ברביקיו של נווה תבלין. לערבב קצת
להוסיף גזר גמדי מופשר ולהמשיך לערבב ולתת לזה להתבשל עוד עד שהבצל מקבל צבע יפה אפשר 10 דקות.

להוסיף את חלקי העוף ולערבב בעדינות
להוסיף את הסויה דבש וחרדל ואת חצי כוס היין וכף סוכר חום. לערבב

להביא לרתיחה לכסות ולהשאיר עוד 10 דקות על הגז.

לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכניס את הסיר המכוסה לשעה.

לאחר שחולפת שעה להוציא ולהוסיף בעדינות 2 חבילות ערמונים מקולפים מוכנים. לתוך הרוטב של העוף.

להכניס לתנור לארבעים דקות נוספות.
יצא מעולה.
מומלץ מעל אורז לבן , קוסקוס, עם פתיתים וכו'.

חגיגי מרשים ולא קשה להכנה.
אני הכנתי בערב לפני ולאחר קירור במקרר למחרת חיממתי שוב והגשתי ויצא מעולה.
הערה: אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה/בטטות, אפשר להשתמש בגזר רגיל במקום בגמדי, אך אני העדפתי הפעם בלי.
נוצר מעירבוב של רעיונות במחשבתי ואכן יצא מוצלח.
תמיד משתמשת בשילובים של סויה דבש חרדל אוהבת את זה וחשבתי מה יזיק בקצת יין וערמונים לדוגמא....אכן אהבתי.
מאמינה שאמשיך להכין בהזדמנויות חגיגיות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג