יום שבת, 19 ביוני 2010

צדפות פסטה גדולות עם גבינות ועגבניות בתנור



כבר הרבה זמן שחיפשתי צדפות כאלה והיה קשה להשיג. היום מצאתי במינימרקט ליד הבית אז אילתרתי קניתי בספונטניות מצרכים מתאימים לדעתי והכנתי:


מצרכים:

30 פסטה צדפות.


לרוטב:

1 חבילה (600 גרם) עגבניות מגורדות (או לגרר עגבניות בפומפיה שייצא אותו משקל)
1 חבילה גדולה רסק עגבניות
מים שימלאו את קופסת רסק העגבניות בה השתמשנו.
7 עלי בזיליקום גדולים (או קטנים כפול בכמות )
15-12 עלי אורגנו ( את הבזיליקום והאורגנו אני מגדלת)
4 שיני שום כתוש
2 כפות שן זית
כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
צריך קערה לעירבוב המצרכים. לטעום ולהוסיף קצת מלח אם צריך.

מצרכים לתערובת הגבינות:
1 חבילה 250 גרם גבינה לבנה 9%
חופן מלא גבינה צהובה מגוררת 9%
1/2 גוש גבינה בולגרית מקופסה קטנה.
קצת פלפל שחור וקצת מלח.
ביצה

קצת שמן זית לתחתית התבנית ומעט פתיתי גבינה צהובה לפיזור מעל.
אופן הכנה:

1. לערבב את כל חומרי הרוטב בקערה.
2. לערבב את הגבינות בקערה , להוסיף ביצה ולערבב.

1. להרתיח מים עם מלח להכניס 30 צדפות פסטה ל10 דקות. להוציא לסנן ולשטוף.

3. לקחת שקית זילוף חד פעמית (עוזר למלא את הצדפות למרות שאפשר עם כף/כפית) למלא את תערובת הגבינות, לחתוך בקצה פתח לא קטן מידי כדי שיצאו חתיכות גבינה צהובה מגוררת שבפנים, לנסות ואם צריך להגדיל פתח)

סידור המנה:

לקחת את התבנית , לשפוך שמן זית שיצפה את התחתית.

מחצית רוטב עגבניות לפזר מעל.

להניח את הצדפות אחת ליד השניה.

למלא עם שקית הזילוף את הצדפות.

לצפות מעל ביתרת רוטב העגבניות.

לפזר מעט גבינה צהובה מגוררת/פתיתים מעל.

לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לעשרים דקות. להוריד נייר כסף ולהשאיר עוד 10 דקות ולהגיש

בתאבון!

ארוחת ערב נהדרת בתוספת ירקות.

תגובה 1:

  1. נראה מעולה!
    הנה עוד מתכון מעולה של פשטידת גבינות איטלקית!
    ממליצה בחום!

    השבמחק

ארכיון הבלוג