יום שבת, 8 במאי 2010

סלט טונה ומיונז



בפסח נסענו עם חברים וכל אחד הביא משהו לארוחת בוקר משותפת.
ליבת הביאה סלט טונה מעולה שהזכיר לי כמה טעים זה יכול להיות...
אז כמובן שהיא עידכנה כיצד להכין... טונה מיונז ביצים קצת מלח ומלפפון חמוץ או תירס.
אני החלטתי להוסיף עוד מספר דברים וזה מה שיצא:
מצרכים:
1 קופסא טונה עם שמן
2 קופסאות טונה עם מים
2 ביצים קשות
2-3 מלפופונים חמוצים בינוניים
1/2 פלפל אדום
1/4 בצל (או לפי הטעם אני פשוט אוהבת פחות מודגש)
3-4 כפות מיונז, להתחיל עם 3 כפות אם נראה שצריך להוסיף עוד כף.
אופן הכנה:
1. להכין ביצים קשות ע"י בישול במים בסיר על הגז. לאחר שהביצים קשות לקלף לחתוך לקוביות.

2. לחתוך 2 עד 3 מלפפונים חמוצים לקוביות קטנות

3. לחתוך לקוביות קטנות 1/2 פלפל אדום

4. לקצוץ דק רבע בצל.

5. לתוך קערה להכניס את קופסת הטונה בשמן עם השמן ואת הטונה במים לאחר סינון בלי מים.

6. להוסיף את קוביות המלפפונים , פלפל, בצל והביצים הקרות. לערבב בעדינות.

7. להוסיף 3 כפות מיונז ולערבב בעדינות, אם יש צורך להוסיף עוד קצת מיונז.

8. לתבל בקצת מלח ופלפל לפי הטעם.

לשים במקרר לפני השימוש.

הערות: מעולה למריחה על בייגלים/לחמים.
יוצאת כמות של כחצי קילו סלט.
ניתן בהחלט להכין כמו ליבת עם פחות מצרכים או לגוון בין מה שציינתי והכל בהתאם לטעם האישי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג