יום שבת, 17 באפריל 2010

עוף בפלפלים בבישול איטי



מצרכים:
3 כרעיים חתוכים לחצי (שוק וירך - סה"כ 6 חתיכות) עם עור.
4 חזה עוף (משני פרפרים חתוכים לחצי)
2 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות/ רצועות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות.(שמתי 3)
7 שיני שום (אני שמתי 11 שיניים שלמות)
פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח לפיזור על העוף.
כפית תבלין ברביקיו של נווה תבלין (מכיל שום מיובש, קימל, מלח גס , פלפל שחור)- לא חובה
שמן לצורך טיגון הבצל על המחבת.
כף סילאן - (לא במתכון המקורי שקיבלתי אך הוספתי למעט מתיקות).
אופן הכנה:
1. לקחת סיר רחב או מחבת רחבה ועמוקה, לשים שמן שיכסה את התחתית , קצת מתחמם להוסיף קוביות הבצל ולאדות עד שמתחיל להיות שקוף.
2. בצד לסדר את חתיכות העוף ולתבל בנדיבות בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור מכל הצדדים.
3. להוסיף את רצועות הפלפלים. ולערבב עד שמתחיל ריח נעים של הפלפלים ונוזל במחבת הופך קצת אדמדם.
4. להוסיף את שיני השום השלמות ולערבב.
5. אני הוספתי כף סילאן להוסיף מתיקות ולערבב קצת- במתכון המקורי זה בלי.
6. להכניס את העוף עם העור כלפי מטה לתבנית עד שיקבל צבע וכשקיבל צבע מצד אחד להפוך לצד השני (לשים לב בחזה העוף שהוא עבה יותר שיבושל למעשה מכל הכיוונים שלא ישאר צד חיצוני לא מבושל. (לקח לי כחצי שעה)
7. כשהעוף קיבל צבע לפזר מלמעלה את כפית תבלין הברביקיו של נווה תבלין, לחילופין אם רוצים לשפר טעם אפשר להוסיף עוד קצת פלפל מלח מלמעלה. לא חובה.
8. לכסות במכסה (במידה ויש לכם סיר שאינו מתאים לתנור אז להעביר הכל לפיירקס ולכסות בנייר כסף)
9. להכניס לתנור 100 מעלות לכל הלילה - מכוסה.
במתכון המקורי: מ11 בלילה ועד שמונה בבוקר,
אני הכנסתי לתנור בשבע וחצי בערב, עד שבע וחצי בבוקר, כששעה לפני פתחתי את המכסה והשארתי להשחמה.
הערה: מומלץ לצהרים בשבת בתוספת אורז לבן.
מקור: חמותי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג