יום חמישי, 15 באפריל 2010

מיני לחמנייה- מאפינס ירק



המצאה חדשה שלי- סוג של לחמניה קטנטנה בצורת מאפינס עם גזר קישוא ותירס. מושלם לארוחת ירקות/גבינות כסוג של לחמנייה למרוח עליה/לטבול או לאכול ליד...

מצרכים:
1 קישוא מקולף
1 גזר מקולף
כוס גרגירי תירס קפוא - מופשר על ידי שפיכת מיים רותחים וסינונם.
כף אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור ומלח
1 שמנת חמוצה
1 כוס קמח תופח
3 ביצים
אופן הכנה:
1. בפומפיה לגרר קישוא וגזר לתוך קערה גדולה. להוסיף את כוס גרגירי התירס המופשרים.
2. להוסיף שמנת חמוצה, כוס קמח תופח, כף אבקת מרק עוף (שטוחה יחסית לא עם בטן גדולה), קצת פלפל שחור ומלח. להוסיף את שלושת הביצים ולערבב.
3. להשתמש בתבנית סיליקון למיני מאפינס (12 מאפינס באחת), אני קצת משמנת.
4. להכניס לכל גומא כף של תערובת (יוצא בערך חצי גובה אולי טיפה יותר - לא עד למעלה - זה קמח תופח)
5. תנור 180 מעלות.
6. להכניס תבנית המאפינס לתנור ל 25 דקות - רואים שמשחים למעלה ומוציאים.
הערה: כמו שציינתי יוצאת לחמניה קטנטנה רכה וטעימה שמתאימה מאוד לאכילת גבינה / קוטג' ירקות וכדומה. נישנוש נחמד לארוחה קלילה. נוצר מעירבוב מוצרים ללא ידיעה מראש מה תהא התוצאה, אך התוצאה יצאה טעימה ומוצלחת. יצאו 21 מיני לחמניות ירק/מאפינס. השתמשתי בשתי תבניות שהכנסתי לתנור אחת אחרי השניה. אם יש רק תבנית אחת אפשר כמובן להוציא את המוכן לשמן טיפה שוב ולהכניס שוב עם תערובת חדשה.
1

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג