3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים או קצת יותר לפי הצורך
1/3 כוס שמן זית
2 כפות אבקת מרק בצל
כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום קצוצות/כתושות
מעט פלפל שחור.
1/3 כוס חלב
כף גדושה פירורי לחם + עוד לפיזור מעל.
ביצה
אופן הכנה:
1. לקלף את תפוחי האדמה ואז לחתוך לפרוסות עגולות דקות (כס"מ).
2. לקחת קערית ולשפוך לתוכה את שמן הזית אבקת מרק בצל פפריקה מתוקה 2 שיני שום קצוצות ופלפל שחור.
3. למרוח בתבנית פאי קצת מהתערובת בעזרת מברשת סיליקון ולהתחיל להניח את פרוסות תפוחי האדמה בעיגול עד לכיסוי כשכל פרוסה נוגעת בקצה מעל זו שלפניה. למרוח בתערובת בעזרת המברשת וכך להמשיך עוד 2 שכבות.
4. את יתרת התערובת (כל מה שנשאר בקערית) לשפוך מעל תפוחי האדמה.
5. לקחת קערית נוספת ולשים בה את החלב להוסיף ולערבב ביצה וכף גדושה פירורי לחם.
6. לשפוך מעל תפוחי האדמה להשתדל שיגע בכמה שיותר מהשטח.
7. לפזר בנדיבות פירורי לחם מעל (זה יוצא החלק הכי טעים וקריספי) ואפשר לפזר קצת פפריקה מתוקה.
8. תנור 180 מעלות לכחצי שעה באמצע התנור, ניתן לנעוץ מזלג לבדוק אם התרכך, ואחר כך
כ- 7 עד 10 דקות על מצב גריל. (רצוי לשים למטה תבנית נוספת , כשרתח נזל קצת ניתן למנוע על ידי שימוש בתבנית עמוקה יותר).
הערה: שילוב החלב עם התיבול ופירורי הלחם יצא מעודן ומעולה , מעורר רצון לאכול עוד ולהכין מיד שוב.
לכן מומלץ להכין בתבנית גדולה יותר וכמות כפולה, אך הכמות כאן בהחלט מספיקה כתוספת לארוחת ערב/בוקר קלילה לזוג.
מתכון שלי.
מאחר והיתה דרישה הכפלתי כמויות ושמתי בפיירקס מלבני ויצא מעולה!!!
השבמחק