יום רביעי, 10 בפברואר 2010

פשטידת פסטה טונה פטריות ופלפל אדום


מצרכים:
2 בצל
2 עגבניות
4 שיני שום גדולות
1 קופסה פרוסות פטריות שמפיניון
2 פלפלים אדומים גדולים
1 קופסת רסק עגבניות + 1 קופסה רסק עגבניות ובזיליקום
מים
כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק בטעם עוף.
מעט פירורי לחם.
3/4 חבילת פסטה (לא מבינה בשמות זו בצורת ביסלי...)
קצת שמן זית או קנולה לטיגון
4 פרוסות גבינה צהובה עמק חתוכות לחתיכות קטנות או 50 גרם גבינה צהובה מגוררת.


אופן הכנה:

1.להכנין מראש - בצל חתוך לקוביות, עגבניות חתוכות לקוביות, פלפלים אדומים חתוכים לקוביות כל אחד בקערה נפרדת.

להכין 1/3 חבילת פסטה לפי ההוראות במים וקצת מלח.

2. לשים קצת שמן במחבת רחבה עמוקה לטגן את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף.

3. להוסיף 4 שיני שום קצוץ קטן, קוביות פלפל ופטריות. לערבב ולטגן עוד 2 דקות.

4. להוסיף קוביות עגבניות ולהמשיך לטגן עוד 5 דקות. רואים שהמיץ יוצא והכל מתרכך.

5. להוסיף רסק עגבניות רגיל ורסק עגבניות ובזיליקום לערבב ולהוסיף מים שממלאים בקופסאות הרסק.

להוסיף כף סוכר , כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק בטעם עוף, לערבב.

6. להוסיף 2 קופסאות הטונה מפוררות ולערבב.

6. לשבור 2 ביצים בקערה ולשפוך לתוך הרוטב שעל האש לערבב בזריזות. להשאיר עוד 5 דקות על האש ולכבות.

7. לאחר סינון הפסטה להכניס לקערה גדולה ולשפוך את כל הרוטב ולערבב.

8. לקחת תבנית פיירקס גדולה לשמן בספריי שמן, לפזר מעט פירורי לחם בתבנית ולשפוך את התערובת מעל וליישר.

9. לתנור 180 מעלות ל- 20 דקות.

10. לאחר 20 דקות לקחת את חתיכות הגבינה הצהובה ולפזר מלמעלה ולהמשיך בתנור עוד 5 דקות. ומוכן. הגבינה נמסה.


הערות: מצאתי מתכון לפסטה עם טונה בפורום תפוז לפני מס' שנים (מקור לא ידוע לי). החלטתי לשדרג להוסיף/להוריד ולשנות חלק מהמרכיבים לפי טעמי. למרות שאומרים שאם שונה מרכיב זה כבר משהו ייחודי שלך אני אוהבת לציין מהיכן עלה הרעיון.

יש לציין כי טעם הטונה מודגש מאוד, אפשר בקלות להוריד חבילה אחת ולעשות רק עם אחת (פחות כבד לדעתי) אך מוצלחת גם כמו שהיא.

אפשר לעשות בלי טונה בכלל הטעמים מעולים.

עלתה בי המחשבה לטגן בצל פטריות ושום ואז לטגן בשר טחון בקר (מספיק 300 גרם) ואז להמשיך לטגן ולהכין עם שאר המצרכים, ואז אפשר לוותר על הגבינה הצהובה. נראה לי שילוב מנצח. אם מוותרים על הגבינה הצהובה ניתן לפזר קצת פירורי לחם כשמכניסים לתנור מעל הפשטידה.

תגובה 1:

ארכיון הבלוג