יום שלישי, 15 בדצמבר 2009

שניצל




מצרכים:
1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצל
2 ביצים
1 חבילה פירורי לחם.
קמח (לא חובה)
( אני בד"כ לא משתמשת בקמח אך אסביר גם כיצד להכין עם קמח).
שמן קנולה
בתוך קערת הביצים אפשר לשים לפי הטעם פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה או אפילו חרדל.
כמו כן אפשר לפזר על חזה העוף (אפשר לשים תבלין גריל בתוך הביצה או לפזר על חזה העוף)
נושא התיבול הוא לפי טעמו האישי של כל אחד.


אופן הכנה:

1. להכין קערה עם קמח. (במידה והחלטתם להשתמש בו).

2. להכין קערה של ביצים שטרפנו. להוסיף להן את התיבול לפי הטעם.

3. להכין קערה עם פירורי לחם.

4. לקחת חתיכת חזה עוף לתבול אותה משני הצדדים בקערת הקמח לאחר מכן בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם.
אני בד"כ מכינה בלי קמח (נראה לי מיותר) ולכן לוותר על קערת הקמח וההכנה היא:
א. לתבול את חזה העוף משני הצדדים בביצה ב. לתבול משני הצדדים בפירורי הלחם.

5. במחבת רחבה לחמם שמן קנולה לא שמן עמוק מקסימום עד גובה חצי השניצל (ואף רצוי פחות).
להשתמש באש בינונית או באש הגדולה שהנמכתם קצת.

6. לשים שניצלים במחבת לטגן מצד אחד עד שמשחים ולהפוך עד שמשחים מהצד השני גם. להיזהר לא לשרוף.

מעדן.


הערה: את השניצלים שבתמונה הכנתי ללא קערת קמח אך שוב אפשר עם אפשר בלי לפי העדפה אישית.
לאחר שמתקרר עוטפת בניילון נצמד את השניצלים ומקפיאה לשימוש מאוחר יותר. למרות שאין כמו לאכול מיד כשיוצא מהמחבת. עדין עם חימום לאחר הפשרה יוצא מעולה ובטוח יותר בריא מלקנות חבילות מוכנות בסופר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג