ראיתי תכנית של אהרוני בטלויזיה והוא אירח "סבתא בולגריה" שהכינה קציצות פרסה. שם התרכזו בעיקר מבחינת כמות בפרסה - כרישה ושמו מעט מבחינת כמות רק 1/3 כמות בשר.
אני מעדיפה בשר בקציצות ולכן שיניתי , החלטתי לנסות כמובן עם כמות גדולה של בשר ושינוי שאר הכמויות לפי הטעם שלי ואכן יצא לי טעים מאוד (גם אם בטח שונה מאוד מהמקור מבחינת כמות הירק והטעם).
מצרכים:
5 כרישות גדולות (ארוכות) מהן חותכים את הגבעול.
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
3 ביצים
3 כפות מלאות פירורי לחם + פירורי לחם לציפוי הקציצות.
כפית שטוחה פלפל שחור
כף מלח
2 תפוחי אדמה מבושלים רכים.
שמן קנולה.
אופן הכנה:
1. לקחת את הכרישות ולחתוך משני הצדדים שישאר רק הגבעול בלי החלק של העלים. חתכתי את הגבעול לרוחבו מבלי להגיע לקצה ושטפתי בין השכבות במים.
הרתחתי מים בסיר והכנסתי את הכרישות לחצי שעה. שיתרככו.
2. 2 תפוחי אדמה בינוניים הכנסתי לסיר רותח עד שיתרככו.
3. את הכרישה לאחר חצי שעה להוציא מהמים לסנן ולשים במעבד מזון להפעיל אותו כך שיהפוך למחית.
4. לאחר שתפוחי האדמה התרככו להוציא לקלף ולמעוך לפירה.
5. בקערה לשים את מחית הכרישה ולשפוך את מים שיצאו ממנה בזהירות. הוספתי 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
(אפשר עם עוף), 3 ביצים, פירה תפו"א, 3 כפות מלאות (עם בטן) פירורי לחם, כפית שטוחה פלפל שחור וכף מלח.
לערבב הכל ביחד.
6. לשים בכלי פירורי לחם , להרטיב את הידיים להכין קציצות גדולות לטבול בפירורי הלחם וקצת לשטח אותן.
יש לציין כי התערובת רכה לא להבהל , לטבול בעדינות בפירורים.
7. לחמם מחבת רחבה עם שמן לא עמוק אך בנדיבות על התחתית.
8. לטגן את הקציצות כשצד משחים הופכים לצד השני. להזהר לא לשרוף. כששחום יפה משני הצדדים זה מוכן ובתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה