יום חמישי, 3 בדצמבר 2009

לביבות חנוכה - לביבות תפוחי אדמה




מצרכים:
6 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
1 בצל גדול
4 ביצים
4 כפות קמח
כפית שטוחה פלפל שחור
כף שטוחה מלח. (או מלח פלפל לפי הטעם)



אופן הכנה:


1. לגרר בפומפיה לתוך קערה את תפוחי האדמה המקולפים.


2. לגרר גם את הבצל.

3. אני לוקחת את הבצל והתפו"א ומכניסה למסננת פסטה ולוחצת וסוחטת שיצאו המים (קצת לא נלחצת מזה שנשארים נוזלים).

4. לשים תפו"א ובצל מגוררים בקערה להוסיף את הביצים הקמח פלפל ומלח ולערבב.


הערה: אמנם נראה כי כמות הביצים גדולה, אך למעשה כשמשאירים את החומרים בקערה הנוזלים יורדים למטה וכשאני 1מוציאה מהתערובת להכין לביבה, אני לוקחת כף מרימה תערובת ונותנת לנוזלים לנזול למטה לקערה אז בסוף העבודה נשארת קערה עם הרבה נוזל וללא תערובת תפו"א.

5. לקחת מחבת רחבה (רצוי טפלון שלא ידבק) לשים שמן קנולה (לא עמוק) ולחמם.


6. לקחת כף ולקחת כמות נדיבה של תערובת הלביבות ולהניח בעדינות על המחבת , טיפה לשטח (אני אוהבת לביבות שמנות)
על האש הגדולה להנמיך אותה שלא ישרפו וכן יתרככו מבפנים.


להפוך כשמשחים מלמטה עד שישחים משני הצדדים.

7. מומלץ שכמוציאים החוצה לכלי הגשה לשים נייר סופג לזמן מה כדי שלא יהיה שמנוני מידי, לפני ההגשה לזרוק את הנייר.


אפשרי לשים במקרר ולפני ההגשה לחמם בתנור/טוסטר אובן על חום של 150-170 מכוסה נייר כסף שלא ישרף.


ובתאבון!!!
חג חנוכה שמח! ולא רק לחג....






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג