יום שני, 13 ביולי 2009

מאפינס מייפל/עוגת מייפל


מתכון מאוד קל להכנה.
מצרכים:
3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
1/4 1 כוס קמח תופח
1/4 1 כוס סוכר
חצי כוס שמן (קנולה)
רוטב מייפל לפי הטעם.
לפיזור מעל
קינמון
אגוזי פקאן קצוץ (או אגוזי מלך קצוצים).
אופן הכנה:
לערבב את הביצים סוכר וניל שמנת חמוצה קמח סוכר ושמן בקערה גדולה
לקחת תבניות מאפינס להניח בפנים בכ"א קעריות נייר
שימנתי קצת מסביב (מעל גובה הקעריות) בתרסיס שמן כדי שמה שעובר את הנייר לא יידבק לתבנית.
בתחתית הקערית טיפה של סירופ מייפל.
את התערובת מהקערה להעביר לתוך תבניות המאפינס עד לגובה של קערית הנייר.
לפזר מעל כ"א מעט קינמון ולפזר חתיכות אגוז פקאן (הפעם שמתי חתיכות קטנות של אגוזי מלך יצא גם מעולה)
להכניס לתנור ל 30 דקות על 180 מעלות. עד שיש צבע יפה למעלה והקיסם יוצא יבש בבדיקה.
להוציא מהתנור ולשפוך מעט מייפל מלמעלה כשחם (שמתי הפעם ממש מעט , אפשר לשים יותר וייצא יותר מתוק- שוב לפי הטעם כי זה נספג פנימה).
כאשר מכינים עוגה ולא מאפינס משתמשים ב 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות שופכים את התערובת פנימה מעל קינמון, אגוזים וכשמוכן מייפל מעל לפי הטעם. (לא חייבים בתחתית גם מייפל)
את המתכון מצאתי בפורום בתפוז, מקור - איילת.
מאז עשיתי מספר פעמים מוצלח מאוד.
בפעמים הראשונות שמתי ממש המון מייפל והיו שטענו שמתוק מידי ולכן התחלתי לשים פחות ויוצא מעולה, שאלה של טעם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג