מצרכים:
תפוחי אדמה ובטטות
5 פלפלים צבעוניים גדולים חתוכים לרצועות
2 בצלים חתוכים לרצועות
3-4 גזרים גדולים חתוכים לגפרורים עבים (את הגזר לחלק לשלוש ואז כל חלק לחצי לרוחב ואז לחתוך לגפרורים)
כף עד כף וחצי שום כתוש
שמן זית
פלפל שחור
4-5 ענפי רוזמרין
אופן הכנה:
1. בקערה לשים רצועות פלפלים , בצל וגזר. לשפוך שמן זית שיצפה אותם (לא הרבה מידי לציפוי לא רוטב) פלפל שחור לפי הטעם, כף עד כף וחצי שום כתוש לערבב הכל.
2. לקחת תבנית פיירקס גדולה, לשים קצת שמן בתחתית ומעל לפזר מעט רצועות ירקות.
3.לקחת את תפוחי האדמה לחצות לרוחב לחצי להכניס לקערה ו- 5 דקות במקרו לקצת ריכוך. ואז לשים פרוסות עבות של תפוחי אדמה ובטטות (הפעם השתמשתי ב 8 תפוחי אדמה ו4 בטטות) בתוך התבנית אחד ליד השני.
4. מעל לפזר את כל שאר הירקות. להניח מעל הכל ענפי רוזמרין (לא להיבהל שיש גובה מעל התבנית לירקות- זה יורד בתנור)
5.לכסות ולאטום בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום 200 מעלות ל1/2 שעה. אחריה להוריד בזהירות את ניר הכסף ולהשאיר עוד שעה. ( אחרי שעברה שעה אני מוציאה מהתנור בזהירות ומערבבת בעדינות ומחזירה חזרה) להשאיר עוד כ-עשרים דקות עד 1/2 שעה או עד שמתרכך ואחר כך לעוד 10 דקות על מצב גריל.
(לשים לב לזמנים כדי שלא ישרף, צריך לבדוק שתפו"א התרכך ואז קצת על גריל ולהוציא)
סה"כ זמן הכנה כ-שעתים. יוצא עם טעם כמו מהמדורה, הירקות מספקים טעם מדהים והצבעים מקסימים. יפה לאירוח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה