יום ראשון, 24 במאי 2009

קציצות ברוטב עם ירקות חתוכים


המצרכים:

שמן זית

1 בצל גדול או 2 בינוניים

6 גזרים.

5 תפוחי אדמה גדולים

צרור פטרוזיליה

קופסת רסק עגבניות גדולה

קינמון

4 עגבניות

3 כפות קטשופ

2 כפות מרק עוף

כפית פפריקה מתוקה

פלפל שחור, מלח.

כפית סוכר.


לקציצות:

1/2 קילו בשר טחון בקר או חצי בקר חצי עוף.

1 בצל קצוץ

ביצה

2 כפות פירורי לחם

פטרוזיליה (קצת מהצרור)

פלפל שחור, מלח ובהרט לפי הטעם.

אופן הכנה:

לחתוך בצל לקוביות, גזרים לקוביות , לקלף תפוחי אדמה ולחתוך לקוביות קטנות. לקצוץ חופן פטרוזיליה. לשים בקערה בצד עגבניות מגוררות.

לקחת סיר גדול - מחבת שטוחה עמוקה, לטגן בצל קצוץ להזהבה ולהוסיף את קוביות תפוחי האדמה והגזר לערבב קצת ולהוסיף מים קצת מעל הירקות.

להוסיף רסק עגבניות וגם 4 עגבניות מגוררות , להוסיף 3-4 כפות קטשופ, 2 כפות אבקת מרק עוף, 2 כפות פפריקה מתוקה, סוכר וקורט קנמון, פלפל שחור ומלח. לטעום ולשפר טעמים אם צריך.


בצד להכין קציצות:

לערבב בקערה בשר טחון , בצל קצוץ 2 כפות פירורי לחם מלח פלפל שחור ובהרט, קצת פטרוזיליה קצוצה.

ללוש לקציצות.

להרתיח את הרוטב ולהכניס בעדינות את הקציצות מעל תפו"א הגזר והבצל.

לקחת בטטה קלופה (אפשר לחתוך ל-2 או 2 קטנות) ולשים מעל.

לסגור חלקית את הסיר ולבשל שעה על אש בינונית.להוסיף את הפטרוזיליה הטרייה למעלה ולסגור את האש.
לפני ההגשה, להוסיף מיץ מחצי לימון ולנער קלות את הסיר.

מקור: פירגה. שינויים קלים שלי.
הכנתי כבר מספר פעמים יוצא שונה מהקציצות הרגילות וטעים מאוד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג