המצרכים:
שמן זית
1 בצל גדול או 2 בינוניים
6 גזרים.
5 תפוחי אדמה גדולים
צרור פטרוזיליה
קופסת רסק עגבניות גדולה
קינמון
4 עגבניות
3 כפות קטשופ
2 כפות מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור, מלח.
כפית סוכר.
לקציצות:
1/2 קילו בשר טחון בקר או חצי בקר חצי עוף.
1 בצל קצוץ
ביצה
2 כפות פירורי לחם
פטרוזיליה (קצת מהצרור)
פלפל שחור, מלח ובהרט לפי הטעם.
אופן הכנה:
לחתוך בצל לקוביות, גזרים לקוביות , לקלף תפוחי אדמה ולחתוך לקוביות קטנות. לקצוץ חופן פטרוזיליה. לשים בקערה בצד עגבניות מגוררות.
לקחת סיר גדול - מחבת שטוחה עמוקה, לטגן בצל קצוץ להזהבה ולהוסיף את קוביות תפוחי האדמה והגזר לערבב קצת ולהוסיף מים קצת מעל הירקות.
להוסיף רסק עגבניות וגם 4 עגבניות מגוררות , להוסיף 3-4 כפות קטשופ, 2 כפות אבקת מרק עוף, 2 כפות פפריקה מתוקה, סוכר וקורט קנמון, פלפל שחור ומלח. לטעום ולשפר טעמים אם צריך.
בצד להכין קציצות:
לערבב בקערה בשר טחון , בצל קצוץ 2 כפות פירורי לחם מלח פלפל שחור ובהרט, קצת פטרוזיליה קצוצה.
ללוש לקציצות.
להרתיח את הרוטב ולהכניס בעדינות את הקציצות מעל תפו"א הגזר והבצל.
לקחת בטטה קלופה (אפשר לחתוך ל-2 או 2 קטנות) ולשים מעל.
לסגור חלקית את הסיר ולבשל שעה על אש בינונית.להוסיף את הפטרוזיליה הטרייה למעלה ולסגור את האש.
לפני ההגשה, להוסיף מיץ מחצי לימון ולנער קלות את הסיר.
לפני ההגשה, להוסיף מיץ מחצי לימון ולנער קלות את הסיר.
מקור: פירגה. שינויים קלים שלי.
הכנתי כבר מספר פעמים יוצא שונה מהקציצות הרגילות וטעים מאוד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה