יום ראשון, 24 במאי 2009

עוגת שוקולד - טובה לימי הולדת


קיבלתי מחברה לפני מספר שנים ומאז לא מאכזבת.
מצרכים:
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס שוקולית
כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1 כוס שמן
3/4 כוס יין מתוק (תירוש)
3 ביצים

אופן הכנה:
1. בקערה לערבב את כל החומרים הקשים - קמח א. אפיה סוכר קקאו שוקולית סודה לשתיה ומלח.
2. בקערה אחרת לערבב את הרטובים שמן יין מתוק וביצים ולערבב.
3. לשפוך את קערת הנוזלים לתוך הקערה עם הקמח ולערבב.
4. לשפוך פנימה כוס מים רותחים ולערבב.
5. לשמן תבנית חד פעמית בינונית, או עגולה 28 ולשפוך הכל פנימה.
6. להכניס לתנור 180 מעלות 45 דקות - לבדוק עם קיסם.

לאחר שהעוגה מוכנה להוציא ולהכין רוטב שוקולד
מחבילת שוקולד מריר ושמנת מתוקה
לוקחים סיר קטן על אש קטנה שופכים פנימה שמנת מתוקה (אפשר פחות מחבילה)
מחממים (לא להרתיח) כשחם לכבות את האש ולזרוק פנימה קוביות שוקולד. לערבב. טיפה מתקרר ולשפוך על העוגה החמה (מחלחל פנימה ונותן טעם מעולה).

ניתן להכין לה כמובן ציפוי אחר כמו מפודינג וכדומה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג