יום חמישי, 28 במאי 2009

ריבועי בצק עלים בבשר

נוצר ביום שהייתי צריכה להכין משהו קליל והחלטתי לאלתר.

מצרכים:
18 ריבועי בצק עלים(יש אריזות של ריבועים)
500 גרם בקר טחון
1 בצל גדול
1 שימורי פטריות שמפיניון חתוכות.
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
בהרט
א. מרק עוף

אופן הכנה:
1. לשפוך קצת שמן למחבת עמוקה רחבה/סיר לטגן בצל קצוץ ועליו לשים קצת פלפל שחור ופפריקה מתוקה. לערבב.

2. להוסיף גזר מגורר ולערבב , להוסיף פטריות ולערבב. כשהפטריות נראות רכות ומוכנות להוסיף בשר טחון ולערבב.
להוסיף פפריקה מתוקה פלפל שחור, מלח , בהרט, אבקת מרק לפי הטעם (אין לי עדין כמויות מדוייקות כי כשהכנתי לא צילמתי ולא רשמתי, אך אעדכן בקרוב) להמשיך על האש עד שהבשר משחים.

3. לכבות אשר טיפה שיתקרר , לערבב מהר פנימה 1/2 1 ביצה (בכלי נפרד חצי ביצה למריחה).

4. לשמן תבניות סיליקון של מאפינס, להכניס לכ"א ריבוע לשים עליו מלית ולסגור מהפינות , למרוח למעלה מהביצה שהשארנו ולהדביק בעזרתה את הקצבות. הכוונה לקחת כל פינה להרים ולחבר באמצע בקצה את כולן ביחד (נשארים רווחים שרואים את הבשר).

5. תנור 180 מעלות ל- 40 דקות, כשמשחים , להוציא מהתנור ולאחר שמתקרר קצת להוציא מהתבניות ולהגיש.

הערה: כשמוגש נראה ממש מרשים.
כאילו התאמצתם להכין ובעצם קלי קלות.
נראה לי שמומלץ להכין איזה רוטב פטריות כתוספת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג