יום שלישי, 26 במאי 2009

פשטידת פלפלים קלויים


מצרכים:

5 פלפלים אדומים

5 פלפליםצהובים

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית מלח

1 כף סוכר

1 גביע קוטג

250 ג' בולגרית מגוררת גס

3 ביצים

3 כפות גדושות פירורי לחם

1 כף שמן זית

1/2 כפית אורגנו


תבנית 20/30 1.


אופן הכנה:

1. לקילוף הפלפלים: מחממים תנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות.

מחוררים את הפלפלים במזלג, מניחים בתנור ואופים 40 דקות.

2. מוציאים מהתנור וכשהם חמים, מכניסים אותם לשקית ניילון עבה. סוגרים את השקית.

מניחים עד שהפלפלים מצטננים למגע אבל עדיין חמימים.

3. קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות גסות. מתבלים בשום, מלח, פלפל וסוכר.

4. מחממים תנור לחום 180 מעלות.

5. מערבבים בקערה את הגבינות והביצים ומוסיפים את תערובת הפלפלים ופירורי הלחם. בוחשים היטב.

6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מטפטפים מעל את שמן הזית וזורים את האורגנו.

7. אופים כ - 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.

מתוך "ספר הפשטידות השני" של קובי בר.
הערה: עדיף לתת לפשטידה "לנוח" במקרר ולחמם לפני ההגשה. כך יותר קל לפרוס.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג