יום רביעי, 20 במאי 2009

פטריות ובצל חמים כתוספת לחומוס


מצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון
4 בצלים רגילים
כפית שום כתוש
קצת שמן זית
1/2 כף כורכום
כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק
1/2 כוס מים
קצת מלח
אופן הכנה:
1. לחתוך את הפטריות לפרוסות.
2. לחתוך בצלים לרצועות.
3. לשים מעט שמן זית בסיר קטן שמתחמם קצת להכניס את הבצל לטיגון עם טיפה פלפל שחור, לערבב.
כשמזהיב מעט להוסיף כפית שום כתוש ולערבב.
4. להוסיף לבצל את הפטריות ולערבב.
5. להוסיף 1/2 כף כורכום, כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק ולהשאיר על אש בינונית נמוכה עד שהפטריות נראות מוכנות
(כ- 10-15 דקות).
5. להוסיף 1/2 כוס מים וקצת מלח לטעום ולשפר טעמים אם צריך (לדעתי לפי הכמויות ששמתי אין צורך לשפר).
6. לכבות את האש.
הערות :הכנתי בסיר די מוקדם. כשהתקרר הכנסתי למקרר ולפני שהגיעו האורחים חיממתי שוב על הגז יצא מעולה שמתי בכלי עגול רחב חומוס ובאמצע את הפטריות זללו ולא נשאר כלום...
הרעיון - "אוכל רחוק"- שיניתי לפי הטעם שלי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג