יום רביעי, 20 במאי 2009

פשטידת בשר בבצק עלים

מצרכים:
1 בצל גדול
סלסלת פטריות שמפיניון (פרוסות)
שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
500 גרם בשר טחון בקר
3 ביצים
מעט טבסקו
בהרט
אבקת מרק עוף
פפריקה אדומה מתוקה
תבלין גריל/עוף
פלפל שחור, מלח
בזיליקום
אורגנו
תיבולית קנור ים תיכונית (לא חובה)
חבילת בצק עלים רגילה (לא הגדולה)
אופן הכנה:
1. בסיר על אש בינונית לחתוך בצל לקוביות קטנות לטגן במעט שמן. לפזר פפריקה אדומה מתוקה על הבצל ולערבב כשמזהיב להוסיף פטריות.להוסיף קצת אבקת מרק עוף ופלפל שחור לפי הטעם. לערבב ולהשאיר עוד מס' דקות שהפטריות קצת מתכווצות.
2. להוסיף בשר טחון עם מזלג להפריד שלא יהיו גושים, בזיליקום אורגנו, כף אבקת מרק עוף, פלפל שחור (כמות לפי הטעם), תיבולית קנור, תבלין גריל/עוף, מעט טבסקו כדי שלא יהיה חריף... 2 כפות רסק עגבניות ומעט מים ולערבב הכל.להוסיף מעט בהרט לערבב.
להשאיר עד שהבשר מקבל צבע שחום. לכבות את האש.
3. כשמתקרר קצת לערבב עם 2 ביצים ערבוב מהיר.
4. לקחת תבנית פיירקס מלבנית גדולה לשמן (ספריי שמן או מעט שמן).
5. לפרוס את בצק העלים לאורך התבנית (נשארת מחצית שעדין מגולגלת בצד).
6. מעל הבצק שבתבנית לשפוך את תערובת הבשר, לישר אותה על הבצק.
7. ואז לכסות ביתרת הבצק (למעשה עכשיו לפתוח את הבצק המגולגל שנשאר כך שיכסה לכיוון ההפוך (לסגור אחד מעל השני כשבאמצע הבשר).
8. לקחת את הביצה שנשארה בצד, לערבב בכלי, ולמרוח מעל בצק העלים לקבלת צבע יפה.
9. בתנור 180 מעלות 45 דקות
לשים לב לצבע הפשטידה מקסימום להשאיר עוד קצת לקבלת צבע יפה.
הערה: נראה שכתוב הרבה אך למעשה מאוד קל להכין וטעים מאוד.בהזדמנות הראשונה אצלם את הפשטידה ואוסיף לכאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג