יום שלישי, 19 במאי 2009

חמין


מצרכים:
כמות ל – 5 (אני תמיד מכינה כמות כפולה, כיוון שבדרך כלל אני מארחת את כל המשפחה לחמין)
1.5 ק"ג בשר בקר נתח מס' 5
2 ראשי שום
בצל
שמן
מרגרינה
300 גר' שעועית חומה
300 גר' חומוס
200 גר' גריסים
5 תפוחי אדמה
5 ביצים
מלח
פלפל
1 כף קפה שחור (ועוד קצת בסוף במידת הצורך)
דבש
2 כפות סוכר
מים

אופן ההכנה:
1. בבוקר משרים את השעועית + חומוס בקערה עם הרבה מים.
2. בערב, בסביבות 19:00 לוקחים סיר גדול. שופכים מעט שמן. מחממים.
3. מקלפים את הבצל, חותכים ל – 4 ומניחים בסיר.
4. מניחים את נתח הבשר.
5. מסננים את החומוס והשעועית מהמים.
6. מכסים את נתח הבשר בחומוס, שעועית, גריסים.
7. מוסיפים 5 תפוחי אדמה מקולפים.
8. מוסיפים 5 ביצים.
9. מפזרים כמה שיני שום לפי הטעם. אני שמה בדרך כלל 2 ראשי שום שלמים.
10. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כשלושת רבעי שעה.
11. מורידים את הקצף של הבשר.
12. מתבלים במלח, פלפל, קפה שחור, דבש, מוסיפים עוד מים אם צריך.
13. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 100 מעלות. במהלך הערב עושים מדי פעם תיקוני תיבול.
14. בבוקר כשקמים, צריך לבדוק אם יש יותר מדי נוזלים. אם יש יותר מדי, צריך להוציא חלק מהנוזלים ולתקן שוב תיבול. אצלי בבית, מעדיפים תיקונים בעיקר של קפה, דבש וסוכר, אבל הכל עניין של טעם אישי. לומדים ומתנסים.
15. ממשיכים לחמם בתנור, אם יש יותר מדי נוזלים, מעלים מעט את טמפרטורת התנור.
16. מגישים בצהריים.
17. ניתן להוסיף קשקע קפוא שהופשר. מניחים אותו מעל האוכל וסוגרים את הסיר. אצלנו הקשקע מועדף על ידי אבא ולכן מצורף בכל פעם.

הערה: המהדרין מוסיפים חתיכות עצם לחמין ליד הבשר, אולם אנחנו לא הרגשנו הבדל בטעם וזה פשוט תפס הרבה מקום בסיר.
מתכון של אחותי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג