יום חמישי, 14 במאי 2009

פשטידת תירס


מצרכים:
1 קוטג'
1 אשל
1 גבינה לבנה
150 גרם גבינה צהובה + 50 גרם - פירורים או פרוסות
4 ביצים
1/2 חב' גרגירי תירס קפוא - לאחר שהופשר
פלפל שחור
כף אבקת מרק בצל
כף פירורי לחם


אופן הכנה:
למעשה מערבבת הכל ביחד (למעט 50 גרם גבינה משאירה בצד) לוקחת תבנית ומשמנת שופכת הכל פנימה ומעל מפזרת פירורי גבינה צהובה או מסדרת פרוסות גבינה צהובה מעל. (אם השתמשתי בפרוסות בזמן האחרון אני חותכת חתיכות שרירותית וזורקת לתוך הפשטידה ומעליה ממש לא מתאמצת להכין פירורים וכדומה)
בתנור 180 מעלות 45 דקות או עד שמשחים.

הערות:
יש לציין כי אין מדובר בכמות גדולה אם רוצים הרבה או ממש גבוה לעשות כפול.מה שטוב כאן זה שאפשר להשתמש באיזה ירקות שרוצים במקום תירס או ביחד כמו אפונה וגזר/פטריות וכו'.
קלה מאוד להכנה , קיבלתי מאחותי לפני מס' שנים ומאז מכינה כל הזמן




לצורך הפשרת התירס אפשר לשים קערה לשפוך מים רותחים על גבי הגרגרים ולסנן. או להפשיר במיקרו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג