מצרכים:
כוס וחצי אורז פרסי סוגת
קצת שמן זית/קנולה - לצורך הטיגון.
1 בצל גדול
2 תפו"א בינוניים או 2 וחצי, מקולפים וחתוכים לקוביות
פלפל שחור
מלח
פפריקה אדומה מתוקה
כורכום
אופן הכנה:
את קוביות תפוחי האדמה מכניסה לפיירקס עם מים מעל גובה תפו"א מכסה במכסה ומפעילה את המיקרוגל ל13 דקות בישול שיתרכך.
כשיוצא (זהירות מהכלי החם) מוציאה את תפו"א מהמים ומפזרת על הקוביות כורכום, פפריקה מתוקה, ופלפל שחור.
בסיר שמה מעט שמן ומטגנת בצל שחתכתי לקוביות לא קטנות. ע"ג הבצל מפזרת טיפה פלפל שחור.
כשהבצל שקוף, כמעט מוכן, מוסיפה את קוביות תפו"א ומערבבת קצת.
מוסיפה כוס וחצי אורז ומערבבת שהאורז ייספג
מוסיפה עוד כורכום פפריקה מתוקה פלפל שחור וכפית מלח
מוסיפה 3 כוסות מים רותחים מלאות אולי עוד טיפה (כי תפו"א סופג מהמים)
ומבשלת עם מכסה על אש קטנה 20 דקות.
לאחר 20 דקות מכבה את האש וממתינה לפחות 5 דקות.
מערבבת ומוכן לאכילה.
יצא ממש טעים.בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה