יום שני, 20 באפריל 2009

שניצל אפוי בתנור

סוף סוף שניצל לא מטוגן, שהחלטתי להכין פתאום, ולמרבה ההפתעה יצא כל כך טעים. כולנו זללנו ונהנינו מאוד.

מצרכים:


קילו שש מאות חזה עוף לשניצל
4 ביצים


קמח


פירורי לחם (שקית רגילה ושקית הירוקה עם פטרוזיליה)


קצת סילאן


כף חרדן דיז'ון


קצת שום כתוש (השתמשתי בקפוא)


מעט פלפל שחור


פפריקה מתוקה


קצת שמן זית (או קנולה מעורבב בשמן זית כמו שאני השתמשתי - נקרא זיתולה של עץ הזית)

אופן הכנה:

קערה עם קמח.




בקערה שניה לערבב ביצים סילאן חרדל שום פלפל שחור ופפריקה מתוקה




בקערה נוספת פירורי לחם


לטבול חזה עוף בקמח אח"כ בתערובת הביצה ובתערובת פירורי הלחם.


אחר כך למרוח טיפה שמן זית (אני השתמשתי ב"זיתולה") בחלק העליון. (רק צד אחד זה שמונח כלפי מעלה)


שמתי בחלק התחתון תבנית התנור ומעליה את הרשת של התנור ועל הרשת הנחתי שניצלים

לחמם תנור 180 מעלות 15 דקות
בשלוש דקות אחרונות העליתי ל 200 מעלות.(לא חובה)


יצא מעולה טעים ולא מטוגן!

8 תגובות:

  1. טעים מאוד. תודה.רבה!!!!

    השבמחק
  2. הכנתי כרגע , יצא ממש טעים

    השבמחק
  3. סיימתי כרגע להכין יצא ממש ממש טוב וטעים וקריספי. רצוי להוסיף מלח שלא רשום וכדאי מאוד לשמן את הרשת של התנור בכדי למנוע הדבקות. מתכון מעולה בריא וטעים

    השבמחק
  4. נישמע מצוין אחלה מתכון אני הולכת לנסות אותו,
    ניתן להוסיף מעט פפריקה חריפה לפיקנטיות!!!!
    ;]

    השבמחק
  5. עשיתי לשבת והיה טעים ביותר
    תודה

    השבמחק
  6. תודה רבה יצא טוב ופשוט

    השבמחק
  7. מחזק את מה שנאמר. אכלנו את זה לארוחת ערב שישי ויצא נפלא. תודה רבה.

    השבמחק

ארכיון הבלוג