יום שני, 20 באפריל 2009

מג'דרה

מצרכים:

2 בצל גדול קצוץ (ובנוסף בצל כפי שרוצים כדי לטגן אח"כ רצועות)

כוס עדשים ירוקים

2 כוסות אורז שטוף

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

כף כמון

5-6 שיני שום כתושות

3/4 כף מרק עוף




הוראות הכנה:


בסיר גדול לטגן 2 בצלים גדולים עד שישחים


בצד לקחת כוס עדשים ירוקים לשים בקערה במים ולסנן כך פעמיים אחר כך השארתי בקערה עם המים עד לפני הכנסה לסיר ושטפתי.


את העדשים בלי המים (לסנן) לשים בסיר עם הבצל, להוסיף מים שיכסו עדשים לתת לזה לרתוח ולהנמיך (להעביר לאש הקטנה בכיריים) לחצי שעה. (סיר מכוסה)

לקחת 2 כוסות אורז שטוף ולהוסיף לסיר.


להוסיף מים שיצופו קצת מעל האורז.להוסיף מלח , פלפל, כף כמון (פעם אחרונה הוספתי לכף שמנה מאוד ועוד רבע)

6 שיני שום כתושות, 1/2 כף מרק עוף (כמעט כף),


להביא לרתיחה להנמיך את האש - 15 דקות (סיר מכוסה) ולכבות את האש. להשאיר סגור (כמה שיותר יותר טוב -רבע שעה מינימום לדעתי)

אחר כך אפשר לערבב.



בינתיים לטגן הרבה רצועות בצל (מבצל גדול עדיף שנים) עד שישחים (מאוד חום כמעט על סף שרוף) ואת הבצל לפזר על האורז. ניתן לערבב - יוצא מעולה (את הרצועות טיגנתי בזמן שהאורז התבשל כך שהכל היה מוכן ביחד)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג