יום שישי, 11 במרץ 2011

צלי עוף



מצרכים:
בצל ענק או שניים בינוניים חתוך לקוביות.
3 כרעים חתוכות לחצי בלי עור
6 חתיכות חזה עוף (שני פרפרים וחצי חתוכים ונקיים בלי עצם)
5 שיני שום קצוצות או לפי הטעם.
תבלין ברביקיו של נווה תבלין
מלח
פפריקה מתוקה
מעט כורכום
שמן
קמח
כף אבקת מרק עוף
כ-20 קרפלך בשר שקונים קפואים של חמים וטעים. (לא חובה אך מוסיף המון)

אופן הכנה:

1. בסיר רחב וגדול מאוד לצפות תחתית בשמן קנולה ולטגן בצל קצוץ עד שיהפוך שקוף. אחרי ששמים את הבצל להוסיף כפית פפריקה מתוקה וקצת פלפל שחור- לפי הטעם. לערבב שיקבל צבע יפה.

2. להוסיף 5 שיני שום קצוצות או לפי הטעם. לערבב.

3. בקערה עם חלקי העוף לצפות את העוף בנדיבות מהצדדים על ידי פיזור תבלין הברביקיו של נווה תבלין וגם פפריקה מתוקה.(אם אין אפשר פלפל מלח ופפריקה מתוקה בנדיבות - אך ממליצה על התבלין)

להכניס לסיר בשורה אחת ולטגן משני הצדדים שיקבל צבע.

4. בינתיים לחתוך 6 תפו"א לחתיכות רחבות ולתבל בפלפל פפריקה מתוקה ומלח.

5 כשהבשר קיבל צבע משני הצדדים להוסיף את פרוסות/חתיכות תפוחי האדמה מלמעלה.

6. לקחת כוס מאג ולשים כף שטוחה קמח להמיס עם מעט מים קרים ולהוסיף מים רותחים למילוי הכוס ולשפוך לתוך הסיר. כך

שוב ושוב עד לכיסוי . בין לבין אפשר ורצוי להוסיף עוד קצת מלח, פפריקה מתוקה, או תבלינים לפי הטעם.

כוס אחת מהכול לעשות עם קמח + כף אבקת מרק עוף להמיס במים קרים ולמלא מים חמים ולשפוך.

* הקמח מסמיך את הרוטב ואז זה נהדר עם חלה לטבילה ברוטב.

7. להוסיף קרפלך אני שמתי כ-20 קטנים יחסית ולשים מלמעלה בעדינות (לא חובה אך מוסיף המון). לדאוג לכיסוי עם עוד תערובת הקמח/מים.

8. לערבב בעדינות. לטעום רוטב ולשפר טעמים.

אני הוספתי עוד מלח ומעט כורכום לצבע וטעם.

9. לכסות ולהעביר לאש בינונית לכשעה. מוכן כשתפו"א התרככו.

בתאבון

ומומלץ לקנות ולהכין חלה טעימה ורכה לטבילה ברוטב...
כיף ביום חורפי וקר.
נ.ב. אפשר לעשות רק עם פלפל מלח ופפריקה מתוקה אך מאז שהכרתי את התבלין ברביקיו של נווה תבלין גיליתי שהוא משדרג כל דבר. (בלי כוונת פרסום רק לפי הטעם שלי).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג