יום שישי, 25 בפברואר 2011

פטריות ובצל ברוטב סיני





אמא שלי תמיד מכינה פטריות נהדרות עם בצל ברוטב טעים. כשאוכלים בגט עם חומוס הכי טעים לשים מעל את הפטריות האלה ומי שרוצה יכול אפילו "לנשנש" אותן כך בלי כל תוספת, או כתוספת למשהו אחר. או על אורז ובקיצור איך שרוצים העיקר שיהיו פטריות טעימות....




מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון

2 בצל גדול

4 כפות סויה

כפית סוכר

כפית גדושה או לפי הטעם פפריקה מתוקה

רוטב צילי מתוק לפי הטעם - לא חובה.


אופן הכנה:


1. לחתוך פטריות לקוביות או לפרוסות

2. לחתוך בצל לקוביות או לרצועות

3. לשים שמן בסיר לצפות התחתית

4. להוסיף בצל ולערבב /לאדות קצת

5. להוסיף פטריות ולערבב לתת לזה לקבל צבע

6. להוסיף 4 כפות סויה כפית גדושה פפריקה מתוקה וכפית סוכר ולערבב
מי שרוצה טעם חריף-מתוק יכול להוסיף גם קצת רוטב צילי מתוק לפי הטעם (לא חובה) ולערבב.


אפשר לטעום ולשפר טעמים.
לערבב ולתת לזה לקבל צבע יפה.
כל הסיפור כמה דקות, קל מאוד להכנה. וטעים.

להעביר לכלי הגשה.
ובתאבון.



תגובה 1:

ארכיון הבלוג