יום חמישי, 27 בינואר 2011

עוגיות בריאות טעימות



שכב אצלי במגירה מתכון לעוגיות בריאות שקיבלנו לפני מס' שנים מגן הילדים
האמת שכשאכלתי אותן בזמנו לא ממש התלהבתי.
החלטתי קצת לשנות וקיבלתי רעיונות וזה מה שיצא: (אולי קצת פחות בריא אך טעים בהחלט)

מצרכים:
1/2 1 כוסות קוואקר
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים/קצוצים (לא פירורים אך חתיכות קטנות)
1/2 - 3/4 כוס שוקולד צ'יפס. לפי הטעם לדעתי כדאי את הכמות הגדולה. (המתכון מהגן למשל היה בלי שוקולד בכלל אלא רק אגוזים בכמות כזו).
3/4 כוס סוכר חום דמררה.
1 כוס קמח מלא.
שקית אבקת אפיה.
1 כפית תמצית וניל.
1/2 כוס שמן קנולה.
1 ביצה.

אופן הכנה:
1. הכנתי את כל המרכיבים מראש בקעריות קטנות. נראה היה יותר קל.
במיקסר הוספתי את כיסוי הפלסטיק נגד התזה והיה מאוד נוח. המיקסר עם וו גיטרה.

2. להכניס לתוך הקערה את הקוואקר, אגוזים, שוקולד, קמח, אבקת אפיה,וסוכר ולערבב במהירות איטית ואולי קצת להגביר לראות שהכל התערבב.

3. לעצור את המיקסר ולהוסיף את הביצה השמן ותמצית הוניל (וואו איזה ריח...) ולהפעיל שוב למס' דקות עד שהכל מתאחד.

4. לשים על תבנית לתנור נייר אפיה ולשמן בספריי שמן (- מעט).

5. לקחת כמות קטנה של תערובת (לשים לב שזה די דביק - אפשרי להרטיב קצת ידיים) ובזהירות שלא יתפרק להכין עיגול ולשטח בעדינות (רוחב כמו כדור של מטקות...)

4. להכניס לתנור מחומם ל 180 מעלות ל 15 דקות.

5. להשתדל לשמור על רווחים זה משתטח ומתרחב אצלי התחברו כל העוגיות ויצאו צורות משונות (עברתי עם סכין על הרווחים בין העוגיות כשהוצאת מהתנור ויצא מעולה)

יש לציין שכשמוצאים מהתנור זה נראה רך ומתפרק . לתת לזה להתקרר וזה הופך לקשה יותר ומעולה (קרנצ'י כזה)
כך שתקררו ואחר כך תרימו בעדינות לזליזה מיידית או לקופסא לאיחסון.

בתחילה חשבתי לא משהו....בסוף גיליתי שלא מפסיקים "לנשנש" אותן.
טעים ומומלץ!

תגובה 1:

  1. הרבה אנשים עושים את הטעות הנפוצה הזו כשהם קוראים את המילה "בריאות" ומחברים אותה ישר עם "לא טעים" וחבל שכך כי יש המון מתכונים לעוגיות סופר-טעימות כמו קוואקר, שיבולת, גרנולה, טחינה וכו' שהן פשוט מצויינות!

    השבמחק

ארכיון הבלוג