יום חמישי, 25 בנובמבר 2010

עוף ברוטב עגבניות פיקנטי של אחותי.



מצרכים:


3 כרעים ללא עור מחולקים לשנים

2 פרפרי חזה עוף מחולקים לשניים ללא עצם (4 חתיכות)

2 וחצי כפות פפריקה חריפה ומתוקה מעורבבות (אני חששתי מהחריפות עשיתי 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה וכף אחת פפריקה חריפה)

2 ראשי שום כתושים

קופסת שימורים של רסק עגבניות ריכוז 28%.

2 כפות מלח

2 כפות כמון

1/2 כף פלפל שחור

מים


אופן הכנה:

1. מחממים בסיר רחב שמן שמכסה את התחתית. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומטגנים לערבב עם כף עץ, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים וכשהפפריקה הופכת לחומה מוסיפים רסק עגבניות מלח, כמון, פלפל שחור ומערבבים עד שהרסק מחליף צבע לחום.

2. מוסיפים מים בנדיבות לדילול הרסק (לכיסוי העוף שנוסיף אחר כך) לשים לב שנוצר הרבה רוטב אך שלא יהפוך דליל מידי , הכי טעים שמרגישים את הסמיכות.

להנמיך אש ולהוסיף את העוף לתוך הרוטב.


3. לבשל במשך שעה וחצי מכוסה. ובתאבון!


תודה לאחותי על המתכון הנפלא, ממש ללקק אצבעות.

רק אל תשכחו להכין לחם/חלה לטבול!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג