יום שני, 16 בנובמבר 2009

מרק ירקות ועוף (אפשרי גם צמחוני ללא עוף)


בימי החורף הקרים ואפילו כשרק מתחיל להתקרר תמיד כיף להכין ולאכול מרק.

את המרק הזה אני מכינה תמיד מהירקות שיש בבית אפשר להוסיף לשנות או להחסיר חלק מהירקות.

בד"כ הבסיס שלי הוא תפו"א גזר, עוף , בצל, (ומומלץ גם קישוא למעט לילדים שלא אוהבים).

הפעם היו בידי חלק מהמצרכים הללו ועוד אחרים אז זה מה שהכנתי:



מצרכים:

5 תפו"א גדולים

2 בטטות צרות יחסית וארוכות.

5 גזרים
1 בצל קטן או חצי בצל גדול.

2 פרחים גדולים מפורקים לקטנים יותר של כרובית טריה (או כמה חתיכות כרובית קפואה)

חופן גדול של אפונה וגזר קפוא

(לא חובה להשתמש באפונה וגזר קפואים, מוסיפה בעיקר כשחסר לי ירקות בבית ורוצה למלא את המרק, גם כרובית לא חובה רצוי קישוא אך שוב אפשר שילוב של קצת מכל דבר אפשר להוריד תפו"א אחד ולהוסיף דלעת או דלעת במקום בטטה אחת או בכלל שוב מדגישה: כל שילוב אפשרי לפי הטעם).

2 שוקיים עוף ללא העור. (או לקחת כרעיים- שוק וירך)

פטרוזיליה

שמיר

מלח

פלפל שחור

3 כפות מלאות אבקת מרק עוף (אני קונה אוסם רכיבים טבעיים בלבד-ללא מונוסודיום גלוטומט)



אופן הכנה:

לקחת סיר גדול.

1. לקלף תפו"א, בטטות וגזר ולחתוך את תפו"א לקוביות בינוניות, את הבטטות לעיגולים ואם גדולים מידי לחצי, את הגזר לעיגולים.


2. להכניס לסיר, להוסיף בצל קטן קצוץ (או חצי בצל גדול קצוץ קוביות בינונית או קטנות יותר), להוסיף את פרחי הכרובית, אפונה וגזר, 2 שוקיים עוף , למלא את הסיר עם הירקות במים.

3. לשטוף פטרוזיליה ושמיר כמה ענפים מכ"א ולאגד אותם (אני עושה קשר עם גבעול פטרוזיליה/שמיר כמו זר- הזר ביחד כחופן שלהם). לשים את ה"זר" בתוך המים בין הירקות מלמעלה על אש גדולה לחמם.

4. להוסיף 3 כפות אבקת מרק, כפית מלח מלאה , פלפל שחור לפי הטעם , לערבב, להביא לרתיחה.

5. לכסות חלקית להנמיך אש ולבשל בין 1/2 שעה לשעה (יודעים שמוכן כשהירקות התרככו הכי טוב לבדוק בעזרת הגזר - לנעוץ בו מזלג או לטעום).

בזמן הבישול ניתן לטעום ולשפר טעמים.

יש לציין כי רצוי לא להגזים בתוספת של מלח ופלפל כי את זה כ"א יכול להוסיף ואילו תשימו יותר מידי אז יהיו שיחשבו שיותר מידי מלוח/חריף.

כמו שאמרתי הירקות יכולים להיות שילוב של הבסיס (תפו"א , גזר, בצל) וכל השאר לפי הטעם.

מי שצמחוני ורוצה רק מרק ירקות שישתמש רק בירקות ובאבקת המרק פרווה.
מקור: שלי.
הערה: לא לשכוח שקדי מרק........ :-)

תגובה 1:

ארכיון הבלוג