יום שישי, 13 בנובמבר 2009

מאפינס שוקולד

מצרכים:
1/2 כוס קקאו
1/2כוס שוקולית
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
2 ביצים
1 חבילת שוקולד מריר (פחות 2 שורות - שאפשר בינתיים לחסל בשקט...שאף אחד לא יידע...)
2 כוסות מים רותחים
לציפוי:
1/2 חבילה שמנת מתוקה
1/2 1 חבילות שוקולד מריר
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים למעט השוקולד והמים הרותחים.
לגרר את השוקולד המריר (חבילה פחות 2 שורות) על התערובת לערבב ולשפוך מעל 2 כוסות מים רותחים. לערבב.
שהכל מתמזג ונמס וזה נוזלי.
לשמן מעט תבניות מאפינס סיליקון (אני משמנת כי יותר קל להוציא) ולמלא עד מחצית הגובה או אפילו קצת יותר. (אני שמה חצי גובה ואם נשארת לי תערובת אז מגדילה את הכמות קצת בכ"א).
להכניס לתנור 175 מעלות ל-25 דקות.
לאחר שיוצא (יצאו לי כ 18 מאפינס מה שאומר שהשתמשתי ב 2 תבניות בסיבוב הראשון ועוד פעם לתנור עם תבנית נוספת - משתמשת בתבניות של 6 מאפינס גדולים יחסית).
לאחר שמתקרר להכין ציפוי שוקולד.
לקחת חצי שמנת מתוקה עמידה, לחמם קצת על הגז בסיר קטן על אש נמוכה שמתחיל להיות חם לסגור את האש ולזרוק פנימה קוביות מחבילה וחצי שוקולד מריר.
לקחת כף ואיתה לצפות/לשפוך על המאפינס בעדינות שיעשה צורה כזאת של שוקולד מלמעלה שנזל ולא שהכל יהיה מצופה בדייקנות (זה היופי לדעתי)
ועכשיו אפשר להוסיף קישוטים לפי הטעם. אפשר במקום מה שאני עשיתי לקנות חבילת עדשים ופשוט לשים אחד על מרכז כאל מאפינס מוסיף צבעוניות ויפה. אפשר להסתפק רק בציפוי.
להחזיק במקרר . לדעתי טעים יותר לאחר חימום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג