יום שישי, 6 בנובמבר 2009

כרובית בתנור




מצרכים:
2 כרוביות או אחת גדולה
6 כפות שמן
2 כפות פפריקה
כף כורכום
2 כפיות שטוחות כמון
מלח
פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות סויה
8 שיני שום
(המצרכים מיועדים כאמור לשתי כרוביות אם לוקחים אחת קטנה להשתמש בחצי מהכמות)


אופן הכנה:

1. את הכרובית לפרק לפרחים, להרתיח מים עם קצת מלח, להכניס את הכרובית ולחכות כ-5-7 דקות שניתן יהיה לנעוץ בה מזלג והיא רכה יחסית. ואז להוציא ולסנן מהמים.

2. לקחת קערה ולערבב את כל המצרכים: 6 כפות שמן זית, 2 כפות פפריקה, כף כוכום, 2 כפיות שטוחות כמון , מלח פלפל לפי הטעם, 2 כפות גדושות מרק בצל, 4 כפות סויה ו8 שיני שום כתושות. לערבב הכל.

אם נראה שצריך להוסיף עוד טיפה שמן זית שיהיה קצת יותר נוזלי.

3. לקחת תבנית לשמן קצת אפשר בתרסיס.

4. את פרחי הכרובית לטבול בתערובת של התבלינים. ולהניח בתוך התבנית.

5. את יתרת המרינדה (תערובת) לשפוך מעל אם נשאר. ולסגור את הכל בנייר כסף.

6. להכניס לתנור 200 מעלות לחצי שעה, להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד רבע שעה.

מקור והערה: את המתכון מצאתי באינטרנט, בפורום תפוז, כתבה אותו מישהי בשם פל. אני שיניתי מעט מאוד ובעיקר הגדלתי כמויות. יצא ממש טעים. כשטועמים בתחילה יש טעם חזק של התיבול ואז מגיעים לכרובית הרכה ועדינה מלמטה. שמחה שמצאתי את המתכון הזה כי הוא שונה מהכרובית שתמיד אוכלים עם פירורי לחם. גיוון.

הכנתי אותה לערב סוכות עם שאר הדברים שרשומים בקטגוריית סוכות יצא שילוב טוב של הכל ביחד.

תגובה 1:

  1. שלום

    רציתי לדעת אם אחרי הבישול במים פלוס אפייה בנייר כסף פלוס אפייה ללא נייר כסף ת הכרובית לא תצא רכה מידי ? אני רוצה שהכרובית תהיה מאד קראנצ'ית

    השבמחק

ארכיון הבלוג