מצרכים:
700-800 גרם חזה עוף (לא יותר).
1/2 קילו אורז פרסי סוגת.
חבילת פטריות שמפיניון טריות.
1 בצל גדול חתוך לקוביות.
1/2 1 - 2 פלפל אדום חתוך לקוביות.
קצת שמן זית לטיגון. (שיצפה את תחתית הסיר הרחב)
5-6 שיני שום קצוץ.
1 ליטר של ציר עוף (מ- 1 ליטר מים ו-2 עד 3 כפות אבקת מרק עוף- אני לוקחת בקבוק מים מינרלים ריק ממלאת 2/3 במים ומוסיפה בזהירות את אבקת מרק העוף, ומנערת שיתערבב , אפשר לשים 2 כפות ולטעום לאחר עירבוב לפי הטעם צריך שיהיה טעם חזק כי הכמות של האורז גדולה).
מלח פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
אני מכינה מראש את המרכיבים ומכינה כשעה לפני שאוכלים או מיד לפני.
חותכת לי בקערות קטנות את חזה העוף לקוביות, את הפטריות פורסת לא דק מידי, את הבצל לקוביות בינוניות, את הפלפל גם לקוביות, חותכת את השום כל הדברים מוכנים בקערות, אפשר להחזיק במקרר ומכינה את ציר העוף לפני ההכנה.
ואז נותר רק לשלב את המרכיבים.
במחבת עמוקה רחבה (כמו בתמונה) מחממת שמן, מוסיפה בצל ופלפל אדום ביחד מערבבת מתחיל להיות שקוף וריח בבית מהפלפל מוסיפה את השום הקצוץ מערבבת עוד קצת (שוב ריח של שום באויר), מוסיפה את הפטריות מערבבת מס' דקות ומוסיפה את קוביות העוף ומערבבת שיקבל צבע לבן מכל הכיוונים, מוסיפה מלח ופלפל לפי הטעם , (לפי הטעם אך יותר פלפל כי גם ככה המלח כבר נמצא באבקת המרק) מוסיפה את האורז מערבבת שיירטב מהתערובת.
את ציר העוף שלי בבקבוק מנערת כדי שיתערבב כי אחרת האבקה צפה למעלה, ושופכת על כל המרכיבים שבסיר.
מביאה לרתיחה וממשיכה לבשל 10 דקות מכוסה.
מחממת בינתים תנור ל 180 מעלות. מכניסה את הסיר מכוסה לתנור לעוד 10 דקות.
מגישים בסיר בו הוכן הכל.
אני תמיד בודקת לפני שמוציאה מהסיר אם באמת האורז מוכן, אם נראה לכם שלא סימן שלא שמתם מספיק מים אולי כדאי להוסיף טיפה לכסות ולחכות עם זה בתנור. אך אם תעקבו אחרי ההוראות שלי כלשונן לא תצטרכו לשנות דבר.
מקור: פעם לקחתי את זה מאתר "טעמים" אך שיניתי חלק מכמויות לפי הטעם האישי שלי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה