מצרכים:
1 ק"ג בקר טחון
2 בצל גדול קצוץ (אחד לקציצות אחד לרוטב)
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
קופסת שימורים גדולה עגבניות קצוצות (קוביות) בשימורים.
ביצה
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מלח
אופן הכנה:
לקציצות -לערבב בקערה בקר טחון , פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, בצל קצוץ פלפל שחור פפריקה מתוקה ומלח לערבב להוסיף ביצה לערבב.
לגלגל לקציצות קטנות (כמו כדורי פינג פונג)
לרוטב:
לטגן קוביות בצל בקצת שמן, להוסיף את העגבניות המרוסקות(קוביות) מהקופסא וכמות מים שממלאים בקופסת השימורים בה השתמשנו (אפשר 3/4 כמות מהקופסא אני מעדיפה עם פחות מיים שירגישו את חתיכות העגבניות), להוסיף פלפל שחור פפריקה מתוקה והרבה מלח.
(הסוד הוא לתבל בנדיבות כדי שלא יהיה חריף לשים פחות פלפל שחור מהשאר, שוב הכל לפי הטעם האישי לא פחות מכף פפריקה, כפית מלאה מלח (עם בטן), וכפית שטוחה פלפל להתחיל מזה ולהמשיך לפי הטעם - ברוטב).
להרתיח , להכניס את הקציצות ולהשאיר על אש בינונית עד 45 דקות מכוסה, אפשר רבע שעה אחרונה לפתוח את המכסה שיתאדו קצת המים.
הייתי מזמן בארוחת ערב , טעמתי קציצות שהשאירו לי טעם טוב הרבה זמן, החלטתי לנסות לשחזר את הטעם וזה מה שיצא.
מומלץ מאוד. שונה בטעמו מהקציצות האחרות שאני מכינה.
חשוב לציין כי באופן כללי אינני אוהבת כוסברה, אך במקרה הזה חובה להשתמש והטעם מדהים. מי שרוצה ואוהב יכול להכין רק עם כוסברה במקום חצי פטרוזיליה וחצי כוסברה (אני מעדיפה לשלב בפטרוזיליה וכך לעדן את הטעם).
הערה - אם הכנתם וכשמוכן נראה שיש הרבה מים ניתן להוציא בזהירות קצת מהמים כדי שיתרגישו יותר את חלקי העגבניות והקציצות - זה מה שנותן בין השאר את הטעם המיוחד והשוני מקציצות אחרות ברוטב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה