יום רביעי, 6 במאי 2009

פלפלים ממולאים בצירוף בצל ממולא למי שרוצה



מצרכים:
10 פלפלים (אני מגוונת בצבעים)
פפריקה אדומה מתוקה
פלפל שחור
מלח
500 גרם בשר טחון (בד"כ מכינה בקר אך אפשר רק עוף או מעורבב)
כוס וחצי אורז פרסי סוגת
פטרוזיליה (חופן -הרבה ביד)
כף אבקת מרק עוף
עגבניה קצוצה
קופסא רסק עגבניות (320 גרם)
2 בצלים





אופן הכנה:
לחתוך את הפלפלים למעלה כשקצה אחד נשאר מחובר. (לפתוח את החלק העליון אך להשאיר קצה מחובר לסגירה.)
לטגן בצל קצוץ בקצת שמן , עם פפריקה מתוקה ופלפל שחור וכשמזהיב להוסיף בשר טחון.


בצד: לשטוף כוס וחצי אורז ולקצוץ פטרוזיליה (חופן) לחתוך עגבניה לקוביות בינוניות.


כשהבשר קיבל צבע מוסיפים את האורז (לא מבושל) לערבב ולטגן קצת, להוסיף כף אבקת מרק שטוחה ומלח ולערבב וגם קצת פלפל שחור. להוסיף עבניה קצוצה ופטרוזיליה, 2 כפיות רסק עגבניות (מלאות עם בטן) וטיפה מים.


למלא את הפלפלים בזהירות שלא ישבר "המכסה". לסגור.כל פלפל שממלאת מניחה בסיר , אחד ליד השני.


בקערה להכין רוטב מרסק עגבניות מים מלח פלפל שחור ואבקת מרק . הרבה מים כדי שיכסה לפחות חצי גובה פלפלים.
לשפוך על הפלפלים עד לאמצע הפלפל. אש גבוהה , מכסה להרתחה, אחר כך מעבירה לאש בינונית נמוכה כשעתיים.
הריח שממלא את הבית מדהים. לשים לב רק שלא ישרף בסוף. כשפלפל נראה רך והאורז גם ככה מוכן אפשר לכבות כך גם ישאר רוטב.



הערות:
*בפעם האחרונה שהכנתי בטעות בעלי קנה כוסברה ולמרות שחששתי הכנתי עם כוסברה במקום פטרוזיליה ולהפתעתי הרבה שידרג מאוד את הטעם. היה מעולה.

*אפשר להוסיף בצל ממולא באותו מילוי . בד"כ נשאר לי מילוי ואז לוקחת בצל מקלפת ומכניסה למיקרו לאחר שחורצת X למעלה כדי להוציא את השכבות. שמה דקה במקרו או קצת יותר שרואה שמתרכך ומוציאה שכבות וממלאת. פעם אחרונה לקחתי את הצד של הבצל חתכתי פס כך שקילפתי יותר בקלות ואחר כך גלגלתי מעל המילוי וזרקתי בין הפלפלים ברוטב. יצא מעולה. לדעתי אפילו הבצל היה מוצלח יותר מהפלפלים. הטעם של הבצל הוסיף המון.

*אפשר גם להכין רוטב יותר מושקע לטגן בצל קצוץ או רצועות ואז להוסיף רסק ומים ותבלינים לפי הטעם ואז להכניס את הממולאים.

*לאחר שהפלפל התקרר יש יותר סיכוי להוציאו שלם מבלי שיתפרק, לכן אם אתם אוכלים מיד מהאש אז בזהירות.
גם לאחר שנכנס למקרר (כי אין סיכוי שנאכל הכל בבת אחת) ולאחר חימום חוזר טעים מאוד.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג