יום ראשון, 3 במאי 2009

מרק קובה ודלעת (חמוץ מתוק)


מצרכים:

2 בצל
גוש-גוש וחצי דלעת
2 עגבניות
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה מתוקה
אבקת מרק עוף ( לא חובה)
מיץ לימון
סוכר
סולת
500 גרם בקר טחון (אפילו 400)
פטרוזיליה



אופן הכנה:

בצד: לחתוך דלעת גוש וחצי לחתיכות גדולות
לגרר בקערה 2 עגבניות אדומות.

מרק: לחתוך בצל לרצועות דקות וקצרות, לטגן עם שמן וקוביה קטנה מרגרינה פפריקה מתוקה ופלפל שחור.על אש גדולה, אחרי שהבצל הזהיב להוסיף שום חתוך (שלא ישרף), להוסיף את העגבניות המגוררות ולערבב. להוסיף 4 כוסות או יותר מים.
פחות מכף מלח (חופן ביד), חתיכות דלעת, מיץ לימון (7 סיבובים או יותר לפי הטעם), 3 כפות סוכר שטוחות (או פחות)
מחכים לרתיחה ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה.



הכנת הקובות: קוצצים קטן בצל, לשים בכלי עליו לפזר קצת מלח לערבב ולהניח בצד , לפני השימוש לשטוף במים ולסחוט.



בקערה - קצת יותר מחצי חבילת סולת, חופן (הרבה ביד) מלח לשפוך ולערבב עם הסולת להניח בצד כ 10 דקות.



בינתיים להכין בשר:
להוסיף לבצל (אחרי ששטפתי אותו) פטרוזיליה ולערבב לשים בשר ולערבב להוסיף גם פלפל שחור מלח פפריקה מתוקה וטיפה אבקת מרק.



לקחת את קערת הסולת ולהוסיף לה כוס ורבע מים שיספג. אחר כך ללוש לעיסה בצקית בידים לחות. ללחוץ עם האצבע ולשים לב שלא שוקע אלא חוזר חזרה כשולחצים ונעים למגע.



קערה עם מים להרטיב ידים לקחת ביד כדור מהבצק להשטיח על כף היד לשים בשר ולהפוך עם האצבעות להוריד בצק שיכסה (כמו צורת פטריה- האצבעות מחזיקות את הבשר בתוך הבצק ולהוריד הסולת כלפי מטה) לסגור ולגלגל ביד רטובה. למעשה כל אחד שיעשה כדור סולת עם בשר איך שרגיל פשוט השיטה הזו שאני מנסה להסביר קלה מאוד אם הבנתם.
כהכדור מוכן להכניס למרק.
להשאיר את המרק כשעה בסיר באש בינונית. מכסה סגור.


*יש אפשרות להשתמש בעלי סלרי במקום בפטרוזיליה בתוך הקובה ובמרק עצמו, אפשר להוסיף חלקי עוף או בקר למרק עצמו.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג