שניצל מעולה שאני לא מפסיקה להכין.(תקוה)
מצרכים:
1 קילו חזה עוף לשניצל
1 חב' פטריות
חב' פטרוזיליה
שום , פלפל שחור ,
1 בצל גדול (אפשר למלא גם בחתיכות פיצפוניות של עוף)
קמח
2 ביצים
פירורי לחם
אופן הכנה:
לדפוק את חזה העוף בפטיש שיהיה שטוח ורחב.
לטגן בצל קצוץ כשמזהיב להוסיף פטריות חתוכות-פרוסות לא גדול מידי, שום חתוך קטן לפי הטעם, הרבה פטרוזיליה קצוצה , פלפל שחור . אני שמה גם חתיכות קטנטנות ממש של חזה עוף(לא חובה). (הכל מריח מעולה כשמכינים כבר נעשים רעבים) לטגן עד שנראה מוכן= העוף מלבין / הפטריות נראות רכות והריח מעולה.(זה די מהיר)
לשים עם כף מילוי באמצע חזה העוף לגלגל (לקפל גם מהצד).
לטבול בקמח אח"כ ביצה אח"כ פירורי לחם ולטגן בשמן על אש בינונית (לא חזק כמו לשניצל רגיל כדי שיתבשל טוב בפנים) להפוך כשהצד שלמטה השחים ולהוציא כשהציפוי משחים משני הצדדים .
(אני מוסיפה לביצה בה טובלים טיפה פלפל שחור ושמה תבלין גריל עוף ופפריקה מתוקה - מוסיף המון לטעם)
בפסח האחרון הכנתי כמות גדולה של מילוי כמעט 2 סלסלות פטריות וקילו וחצי חזה עוף לשניצל, כמובן הכנתי ללא טבילה בקמח אלא רק לטבול בביצה ואחר כך הציפוי היה קמח מצה שערבבתי עם פטרוזיליה מיובשת. התמונה שצרפתי היא מהשניצלים של פסח.
אוויש זה מתכון נפלא
השבמחקגם אצלנו מאוד מאוד אוהבים את זה
אני מוסיפה לבצל ולפיטריות מעט אגוזים
ולפעמים גם חזה פסטרמה, משדרג את המנה אפילו יותר.
:)
תודה.
השבמחקנשמע מענין עם פסטרמה...
אצלנו בבית אוהבים את זה.