יום ראשון, 26 באפריל 2009

אורז פרסי

מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי
שמיר
2 בצל גדול
2-3 תפו"א
מלח
פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כורכום
שום
שמן.
אופן הכנה:
לבשל 2 כוסות אורז חצי בישול 10 דקות עם קצת מלח.
לסנן ולשטוף עם מים מהברז.
לקצוץ כחצי חבילת שמיר ולהוסיף לאורז.
לטגן בצל ולהוסיף לאורז.
להוסיף פלפל ומלח אפשר גם קצת כורכום.
סידור הסיר: (סיר גדול)
בתחתית הסיר 1/3 כוס שמן
על השמן שכבת פרוסות עבות (2 ס"מ) בצל
ומעל שכבת הבצל לשים פרוסות עבות של תפו"א
על תפוחי האדמה לפזר מלח, פפריקה מתוקה וגבשושי שום(קצת מכל אחד)
על תפו"א לשפוך אורז ולבשל כשעתים על אש קטנה (מכסה סגור)
למי שתוהה לא מוסיפים מים אלא האורז שכבר חצי מבושל מתעדה מהאדים בבישול ומתרכך.
אחר כך הפכתי על קערה רחבה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג