יום שלישי, 21 באפריל 2009

קציצות ותפו"א צהובים ברוטב




נוצר מערבוב כל מיני דברים יצא מוצלח אז מיהרתי לרשום ולצלם.



לקציצות:



1 ק"ג בשר טחון עוף ובקר מעורבב



חופן פטרוזיליה קצוצה



1 גזר מקולף מגורר



1 תפו"א מקולף מגורר1



בצל מגורר (הכל מגורר בפומפיה)



פלפל שחור



פפריקה אדומה מתוקה



בהרט



פירורי לחם (השתמשתי בשקית הירוקה מתובל עם פטרוזיליה)



ביצה



כף חומוס מוכן.






אופן הכנת הקציצות:



לערבב את כל המרכיבים.






לרוטב:



בצל קצוץ גס



2-3 שיני שום קצוצות



כורכום



פלפל שחור



פפריקה מתוקה אדומה



א. מרק עוף



3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות.



מלח



טיפה מיץ לימון (כפית)






הכנת הרוטב:



לקחת סיר לשים קצת שמן לטגן/לאדות את הבצל הקצוץ להוסיף שום לטיגון, אחרי שהכנסנו את הבצל ונעשה קצת שקוף לפזר עליו לפי הטעם כורכום ופפריקה מתוקה בנדיבות. וגם פלפל שחור , לערבב. להוסיף מים.



מילאתי חצי סיר כמעט במים.



להוסיף את אבקת מרק העוף, כפית לימון, עוד קצת פלפל שחור ומלח.



להכניס את קוביות תפוחי האדמה.אפשר לטעום מהרוטב ולשפר טעמים. רואים כבר צבע מדהים.



מכינים קציצות לא גדולות ומכניסים לאחר רתיחה לסיר (המים הגיעו לכיסוי הקציצות),



לתת לזה לרתוח עוד פעם ועל אש בינונית למשך שעה מכסה סגור.

לבדוק שתפוחי האדמה התרככו.



ומוכן בתאבון.






אכלנו מעל אורז ויצא מעולה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג