יום רביעי, 3 ביוני 2009

קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה וגזר






מצרכים לקציצות:

600 גרם בשר טחון מעורב עוף ובקר

1/4 כפית פלפל שחור (עד חצי כפית לפי הטעם)

2-3 שיני שום כתושות

כפית וחצי אבקת מרק עוף

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 ביצה

כף פירורי לחם

מצרכים לרוטב:

קופסה גדולה רסק עגבניות

מים (כמות של 3-4 פעמים מילוי קופסת הרסק)

בצל

כף אבקת מרק עוף

פלפל שחור, כפית מלח

כפית אורגנו יבש (לא חובה)

חבילת אפונה וגזר קפואה.

אופן הכנה:קציצות:

לערבב בקערה 600 גרם בשר

1/4 כפית פלפל שחור או יותר לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית בהרט

2-3 שיני שום כתוש

כפית וחצי אבקת מרק עוף

קצת מלח

ביצה

כף פירורי לחם מלאה עם בטן.

הכנת הרוטב:
בסיר עם 4 כפות שמן זית לטגן בצל להזהבה (לאחר הכנסת קוביות הבצל יש לפזר קצת פלפל שחור ופפריקה מתוקה עליו)

לאחר שהבצל מזהיב לשפוך תוכן קופסת רסק עגבניות ומעל את המים (למלא את הקופסא שרוקנו 3-4 פעמים ולשפוך לסיר)

להוסיף 1/4 כפית פלפל שחור פפריקה מתוקה לפי הטעם כף אבקת מרק כפית מלח וכפית אורגנו (לא חובה)

לקחת את האפונה והגזר בקערה לשפוך מים רותחים להפשרה לסנן ולשפוך את האפונה והגזר לרוטב.

להביא לרתיחה.

כשרותח להכין מתערובת הקציצות קציצות קטנות ולהכניס בעדינות לרוטב, כשרותח שוב להעביר לאש בינונית נמוכה ואז להשאיר עם סיר מכוסה 45 דקות.


ובתאבון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג