קרפלך לפי איך שסבתא הכינה.
כבר הכנתי מספר פעמים
לבצק:
250-300 גרם קמח (כוס וחצי)
לפזר קצת מלח
3/4 כוס מים
ללוש עד שנעשה בצק לא קשה שלא יהיה דביק (אם דביק להוסיף קמח)
המילוי:
לטגן בצל גדול קצוץ
להוסיף 300 גרם בשר טחון (אני בד"כ מכינה חצי הודו חצי בקר)
פלפל שחור ומלח
אבקת מרק עוף
עד שנעשה חום.
לקרוץ עיגולים מהבצק לשים כפית בשר ולסגור .
להכין צורה כמו טוטליני.
למעשה שמים באמצע כפית וסוגרים כשצד אחד סוגר על השני להדק עם האצבעות אחר כך לתפוס את 2 הקצוות ולחבר אותן מאחור (צורה של טוטליני - מקווה שההסבר מובן)
אני מניחה את כל הקרפלך בתבנית על נייר כסף.
להכנה:
להרתיח סיר מים וכפית מלח כשרותח להכניס קרפלך עד שצף , לחכות עוד דקה ואז להוציא.
ניתן להשתמש בתוך מרק או לטגן. אפשר גם לשים בקופסאות- אני מפרידה בין הקומות שלא יידבק באמצעות שקיות אוכל/ניילון ומקפיאה.
מהקפאה מפשירים וניתן לחמם/לשים במרק או לטגן
חייבת לציין כי אין טעות המתכון כאן לבצק הוא בלי ביצה כמו שראיתי אצל אחרים וזה עובד.
אני מכינה בדרך כלל כמות כפולה של בצק ו 600 גרם בשר טחון.
בהצלחה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה